prazdny

Králik na citrusoch a olivách

Hlavné jedlá

„Furt králíka, každej den máme králíka! Ani Pinďa to už nežere. Viď, Pinďo, že už taky nechceš králíka?“ ...

prazdny

Pôstna kapustnica po našom

Bezmäsité jedlá

Túto kapustnicu varíme v našej rodine na Vianoce aj na Silvestra od čias, ktoré si pamätám. Varila ju ešte moja babka, potom krstná mama a teraz aj ja....

prazdny

Slané pečivo z kyslej kapusty

Slané chuťovky

Kyslá kapusta patrí k jednej zo základných surovín slovenskej kuchyne. Existuje možstvo rôznych receptov, ktoré...

prazdny

Vianočná orechová torta bez múky podľa veľmi starého receptu

Torty

Na Varecha.sk si občas uložím recept, pretože vždy, keď potrebujem, neviem nájsť ten správny papier s receptom....

prazdny

Jemná a voňavá perníková roláda s gaštanovým krémom

Dezerty

Ja a rolády veľmi nie sme kamarátky - takmer vždy mi praskne, preto ich ani veľmi nepečiem....

prazdny

Piškótový štedrák

Dezerty

Tento sviatočný koláč som už robila z kysnutého cesta aj z lineckého. Dnes som pripravila netradične v modernejšej verzii z piškótového cesta....

prazdny

Cviklové rizoto podľa Štefana Martinoviča

Bezmäsité jedlá

Snažíte sa do seba dostať cviklu a už neviete ako? Možno vám pomôže recept od Štefana Martinoviča...

prazdny

Karamelová marlenka

Dezerty

Výborne vyzerá, skvele sa krája a výborne chutí.

prazdny

Mascarponovo-jahodové rezy

Dezerty

Svieži zákusok na každú príležitosť.

prazdny

Škoricový kringel

Koláče

Tento fantastický veniec z kysnutého cesta sa skvelo hodí k šálke kávy. Ak milujete vôňu škorice,...

prazdny

Mäkké perníčky

Dezerty

Prinášam Vám recept na vynikajúce mäkké medovníčky-perníčky. Sledujte recept!

prazdny

Jednoduchá čokoládovo-gaštanová torta s korpusom bez šľahania

Torty

Výborná šťavnatá tortička, nenáročná na prípravu, cesto netreba šľahať, len všetko zamiešať a piecť....

prazdny

Hus s gaštanovým krémom a so zelerovým šalátom

Hlavné jedlá

Do očistenej husi dobre vmasírujeme soľ spolu s rascou a necháme ju odstáť do druhého dňa. Potom...

prazdny

Hovädzí krk so špenátom a na kukuričnej kaši

Hovädzie mäso

Na hovädzí krk spravíme najprv marinádu. V miske zmiešame tymian, rozmarín, soľ, korenie,...

prazdny

Ovocný koláč

Koláče

Tento recept od Zdenka Pohlreicha našiel muž, no ja ho robím takto :)

prazdny

Jednoduchá lahodná krémová hokkaido polievočka

Bezmäsité jedlá

Mám veľmi rada tieto jednoduché krémové zeleninové polievky bez zbytočných prísad, v ktorých vynikne chuť základnej...

prazdny

Kuracina na zelenine s krúpami

Kuracie mäso

Jednoduché chutné kuracie mäso so zeleninou a s jačmennými krúpami.

prazdny

Oškvarkovo-orechové pagáče

Slané chuťovky

Robila som si poriadok v mojich receptoch. Tieto pagáče som robila ešte v minulom roku.

prazdny

Makový krémeš

Dezerty

Takýto zákusok bude potešením na blížiace sa sviatky.

prazdny

Makovo-višňové rezy so šľahačkou

Dezerty

Jednoduchý a veľmi chutný makovo-višňový zákusok.

prazdny

Teľacie ragú s viedenskou knedľou podľa Karin Haydu

Hlavné jedlá

Teľacie ragú s viedenskou knedľou od Karin Haydu je zdravé, výživné a ľahké jedlo, ktoré...

prazdny

Lístkové koláčiky s kapustovou plnkou

Slané chuťovky

Dusená kapusta: Pokrájanú slaninu rozpražíme, orestujeme na nej nakrájanú cibuľu a pridáme nasekanú kyslú kapustu. Dusíme...

prazdny

Plnené šatôčky s kyslou kapustou a klobásou

Hlavné jedlá

Cesto: Vo vlažnom mlieku s cukrom rozdrobíme droždie a necháme postáť. Medzitým zmiešame vo väčšej nádobe múku,...

prazdny

Ovsená kaša

Bezmäsité jedlá

Aj keď Slovensko je krajinou obilnín, ja som prvýkrát jedla túto kašu v Anglicku (oatmeal porridge)....

prazdny

Lososová omáčka na cestoviny

Cestoviny

Je to jednoduchý 5-10 minútový recept, ktorý dobre chutí :)

prazdny

Orechovo-čokoládové tortičky bez múky

Dezerty

Posledných pár rokov sa snažím k sviatkom pripraviť vždy aj aspoň o kúsok zdravšie maškrty - tieto...

prazdny

Bravčová roláda plnená paradajkovou kapustou

Bravčové mäso

Kapusta je kráľovnou jesene. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie....