Pollo alla Cacciatora
Toto je môj favorit. Moja verzia je však zrýchlená a zjednodušená. Väčšinou ho robím na...
Morské kuriatko
Pôvodne som chcel predstaviť recept na morskú pannu na pekáči, ale v supermarketoch ich už dlhšie...
Údený jazyk s cícerovým pyré a ružičkovým kelom
Údený jazyk považujú mnohí za gurmánsku lahôdku. Nemusíte ho podávať tradične s horčicou či chrenom...
Bryndzové pirohy
Najlepšie cesto na pirohy: Použijeme ružové zemiaky, ktoré sme uvarili deň predtým a nechali odstáť...
Muflón na cesnaku so špenátom
Muflón na cesnaku: Cibuľku zarestujeme s cesnakom, pridáme muflonie mäso nakrájané na kocky, ochutíme soľou,...
Jahňacie lýtko s patizónovým prívarkom
V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom očistenú koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky dozlata. Pridáme...
Kačica s kapustou, lokšami a knedľou
Kačacie stehná mierne osolíme a posypeme rascou. Takmer celé stehná ponoríme do roztopenej masti. Pečieme pri...
Krémová zemiaková polievka
Ošúpané zemiaky pokrájame na menšie kúsky a uvaríme v troške vody domäkka. Na masle osmažíme lyžicu...
Mäsové guľky zapekané v kyslej kapuste
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na troške oleja, pridáme kyslú kapustu a podusíme domäkka. Zemiaky...
Tokáň zo sviečkovice Gundel
Sviečkovicu nakrájame na tenké kúsky (okolo 0, 5 cm), osolíme a odložíme do chladničky. Husaciu...
Maďarská pivná nátierka z ovčieho syra
Nátierku pripravujeme z masla a syra, ktoré majú izbovú teplotu.
Mošonská zelotekvica
Tekvicu, zemiaky očistíme a pokrájame na plátky, pokvapkáme olejom, osolíme a premiešame. Mrazenú zeleninovú...
Špargľa na maďarský spôsob
Špargľu uvaríme do polomäkka v slanej vode, do ktorej pridáme kocku cukru a dáme odkvapkať na...
Vegetariánska krkovička na rozmaríne
Nie, nezbláznil som sa. Toto jedlo je určené pre všetkých. Aj pre dravcov, ...
Segedínsky šalát
Uvarenú fazuľu precedíme, dáme do misy, zalejeme nálevom z niekoľkých PL vody, cukru, ...
Slivkové knedle
Uvarené, olúpané a prelisované zemiaky premiešame najprv s vajcom, potom s trochou husacej masti. Potom...
Hlivový paprikáš so zeleninou
Na oleji do sklovita opražíme na kocky pokrájanú cibuľu. Vsypeme minimálne kl mletej červenej papriky, ...
Husacia pečeň na spôsob ,,Makó“
Husaciu pečienku odblaníme, očistíme, žlčník a zelenú časť okolo odstránime, dobre umyjeme v studenej...
Maďarská kukuričná kaša
Múku pomaly za stáleho miešania sypeme do vriacej osolenej vody, odstavíme a miešame ďalej. Potom...
Baklažánové vejáre
Pekáč pokvapkáme olivovým olejom. Z baklažánov odkrojíme stopky a pozdĺžne ich prekrojíme na polovicu. Každú polovicu...
Broskyňový piškót Towers
Zo surovín na piškótu si vypracujeme cesto. Vylejeme na vymastený a pomúčený plech a pečieme pri...
Pečené halušky s krémom
Do misky dáme všetky suroviny na cesto. Zarobíme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť...
Šampiňonová nátierka
Dobrá nátierka na raňajky alebo aj večer len malú chuťovku ku telke alebo k dobrej knihe...
Domáca nugeta
Keďže som na sladké, /aj dobré mäsko - som jednoducho všežravec/, ale sladké asi naj, ...
Taštičky s višňovým džemom
Z preosiatej múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie hladké nelepivé cesto. Vyvaľkáme ho...
Dvojplnkový maďarský tvarohový koláč
Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta, ktorý...
Budapeštianske rezy
Cesto: do väčšej misky dáme preosiatu múku, na kúsky nakrájaný rastlinný tuk, žĺtky a vykysnutý...
Somlói galuska – lahodný maďarský zákusok
Najprv vyšľaháme bielky na tuhý sneh, do ktorého pridáme cukor a nakoniec doň pridáme žĺtky, ...