Foto: garanco
Z času na čas treba urobiť poriadok aj v klasických písankách na recepty a určite prídete aj na niečo zaujímavé, zabudnuté. A tak som Zobraziť celý popisZ času na čas treba urobiť poriadok aj v klasických písankách na recepty a určite prídete aj na niečo zaujímavé, zabudnuté. A tak som dnes upiekla túto bublaninu, ktorú som tam zabudnutú a plačúcu nad nečinnosťou našla, a keďže je čas čerešní...
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
200 g |
|
150 ml |
|
400 ml |
|
500 g |
|
1 bal |
|
250 g , hrudkovitý |
|
2 bal |
|
1000 g |
|
a múka na vymastenie plechu |
|
Postup
-
1
Najprv vymastíme /alebo vyložíme papierom na pečenie/ plech, odkôstkujeme čerešne a zmiešame tvaroh s van. cukrom.
-
2
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom a olejom, potom pomaly zašľaháme mlieko (je dobre prikryť nádobu, lebo mlieko frká)
-
3
a na najnižšom stupni všľaháme múku s pdp (musí byť celý balíček pdp) a cesto vylejeme na plech. Zarovnáme a rovnomerne rozmrvíme na celú plochu tvaroh.
-
4
Ovocie rovnomerne rozložíme na cesto, pečieme asi 40 minút pri 180 st.
-
5
Potom už len čakáme na konečný výsledok...
Diskusia k receptu