Foto: dorisa
Tento osviežujúci a lahodný dezert som pripravila pre vnučku. Lesné jahôdky som nazbierala na chate, čerešne sme dostali, boli krásne, chutné. Vznikol dezert- Zobraziť celý popisTento osviežujúci a lahodný dezert som pripravila pre vnučku. Lesné jahôdky som nazbierala na chate, čerešne sme dostali, boli krásne, chutné. Vznikol dezert- ryžové flameri. Robila som polovičnú porciu z rozpisu surovín.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Toto sú jahôdky... vlastnoručne nazbierané v lese krásneho Slovenska.
-
2
...toto zas ostatné suroviny na koláč.
-
3
Z čerešní uvaríme s 2PL rýchly kompót...
-
4
... pridáme sirup Redberry, necháme prejsť varom, aby čerešne zmäkli...
-
5
...pridáme obraté lesné jahodky, po chvili odstavíme.
-
6
Potom šťavu z ovocia zlejeme a ovocie odložíme bokom.
-
7
Šťavu neskor dáme do kastróla a varíme, pokiaľ nezhustne, budeme ju potrebovať na ozdobu.
-
8
V kastróli varíme v mlieku prebratú a umytú guĺatozrnnú ryžu. Miešame, aby neprihorela.
-
9
Keď je ryža v mlieku uvarená, pridáme cukor, citrónovú šťavu a kúsok masla. Zamiešame.
-
10
Makadamové orechy som roztĺkla tĺčikom na mäso v zavretom balíčku.
-
11
Teraz do nádoby dáme polovicu mliečnej ryže...
-
12
...navrstvíme ovocie....
-
13
...posypeme orechami...
-
14
...a všetko prikryjeme ostatnou mliečnou ryžou. Poriadne uhladíme, pritlačíme.
-
15
Zavrieme nádobu a dáme do chladu aspoň na jednu hodinu. Potom koláč vyklopíme, ozdobíme a podávame...
-
16
Na druhý deň som ho vyklopila na tanier, poliala sirupom a ozdobila čerstvými ríbezľami.
Diskusia k receptu