Rožkochleba fotorecept

evusik - fotkaevusik, 20. júna 2011
Rožkochleba (fotorecept)
Foto: evusik

Čím ďalej tým viac pečiem chlieb, občas aj pečivo, doma. Keď náš syn nedávno okúsil môj posledný výtvor, poslal mi e-mail: "Mami pošli mi recept na ten rožkochleba." Prečo ten názov? Lebo môj muž chce rožky, ale nechce aby to boli biele rožky a nechce aby boli celkom malé, skôr také bagety, ale zas nie moc veľké a ešte a ešte .... no veď to poznáte, chlapi..... A ja zas chcem chleba.... Tak pečiem rožkochleby a sme spokojní obaja :-)

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

350 ml
1 ČL
1 ČL
400 g
100 g
50 g
20 g
Na potretie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odvážime si jednotlivé múky a pridáme soľ. Odmeráme si vodu, pridáme cukor a droždie a miešame až sa nám droždie rozpustí. Nalejeme do múky, pridáme semienka (ja som dala ľanové) a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť hodinku.

    Rožkochleba (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ja som všetky ingrediencie dala do pekárničky a nastavila na miesenie a kysnutie. Ušetrila som tak čas.

    Rožkochleba (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto nám vykyslo...

    Rožkochleba (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    tak ho vyložíme na pomúčenú dosku a zľahka sformujeme do bochníka. V takomto stave by sa mohol dať piecť ako chlieb. Ale my chceme rožkochleba...

    Rožkochleba (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    preto si cesto rozdelíme na dve časti a iba naťahovaním a točením ako keď žmýkate uterák natiahneme cesto zhruba na veľkosť plechu.

    Rožkochleba (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Necháme pol hodinku nakysnúť. Pred pečením potrieme vlažnou, osolenou vodou.

    Rožkochleba (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Trúbu si predhrejeme na 200°C a po vložení chleba zmiernime na 180°C a pečiem asi 15-20 minút. Potom chlieb znova potrieme osolenou vodou a dáme ešte na 5 minút zapiecť.

    Rožkochleba (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mierne vychladnuté krájame...

    Rožkochleba (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a konzumujeme s dobrou klobáskou a zdravou zeleninou.

    Rožkochleba (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Rožkochlieb v sebe spája fantastickú chuť chleba a tvar rožka, čím oproti chlebu dosahuje jednu obrovskú výhodu.... má oveľa viac fantastickej chrumkavej kôrky.

    Rožkochleba (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
U nás pečú takýto chlieb - delikatesa sa volá. Ale tvoja delikatesa je ďaleko lepšia.:-))
1x denyany
no teda,ty si výmyselníčka.Vyzerá to skvelo.Určite vyskúšam.:-))