Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Tofu si nakrájame na kocky, jarnú cibuľku a mrkvu pozdĺžne na menšie kúsky, hlivu na pásiky. Shimeji huby očistíme a rozoberieme.
-
2
Shitake si namočíme vo vode na polhodinu. Po polhodine vyberieme, nakrájame a varíme do zmäknutia asi 20 minút v zeleninovom vývare.
-
3
Vo woku si rozpálime olej a opražíme kocky tofu do zlatista.
-
4
Opečené tofu vyberieme do misy a odložíme bokom.
-
5
V rozpálenom woku opražíme mrkvu, hlivu a shimeji.
-
6
Zalejeme 1,5 l zeleninového vývaru so shitake
-
7
a necháme spolu krátko prevrieť.
-
8
Pridáme omáčku miso - podľa chuti. Ja som použila 4 lyžice. Dochutíme soľou.
-
9
Premiešame. Pridáme tofu a povaríme spolu ďalšiu minútku.
-
10
V závere prihodíme jarnú cibuľku.
-
11
Ázijské rezance si pripravíme podľa návodu a necháme odkvapkať.
-
12
Do misky dáme trochu rezancov, zalejeme zeleninovo-hubovým vývarom a podávame.
Diskusia k receptu