Polievka s miso, tofu a hubami fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 21. júna 2011

Suroviny

350 g
 ázijské
1 ks
3 ks
7 - 8 ks
150 g
70-100 g čerstvá
1,5 l
3 - 4 KL
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tofu si nakrájame na kocky, jarnú cibuľku a mrkvu pozdĺžne na menšie kúsky, hlivu na pásiky. Shimeji huby očistíme a rozoberieme.

    Polievka s miso, tofu a hubami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Shitake si namočíme vo vode na polhodinu. Po polhodine vyberieme, nakrájame a varíme do zmäknutia asi 20 minút v zeleninovom vývare.

    Polievka s miso, tofu a hubami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo woku si rozpálime olej a opražíme kocky tofu do zlatista.

    Polievka s miso, tofu a hubami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opečené tofu vyberieme do misy a odložíme bokom.

    Polievka s miso, tofu a hubami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V rozpálenom woku opražíme mrkvu, hlivu a shimeji.

    Polievka s miso, tofu a hubami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zalejeme 1,5 l zeleninového vývaru so shitake

    Polievka s miso, tofu a hubami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a necháme spolu krátko prevrieť.

    Polievka s miso, tofu a hubami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridáme omáčku miso - podľa chuti. Ja som použila 4 lyžice. Dochutíme soľou.

    Polievka s miso, tofu a hubami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Premiešame. Pridáme tofu a povaríme spolu ďalšiu minútku.

    Polievka s miso, tofu a hubami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    V závere prihodíme jarnú cibuľku.

    Polievka s miso, tofu a hubami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ázijské rezance si pripravíme podľa návodu a necháme odkvapkať.

    Polievka s miso, tofu a hubami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Do misky dáme trochu rezancov, zalejeme zeleninovo-hubovým vývarom a podávame.

    Polievka s miso, tofu a hubami (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Dakujem za pekne komentare. @julica netusim. O japonskej kuchyni viem velke nic :) Viem, ze do polievok davaju nejaky vyvar dashi. Vraj aj toho je viac druhov. Neskusila som ziaden. Nazov Miso polievka s... Asi nebol stastna volba.A kedze toto nie je recept na ziadnu tradicnu polievku, tak som nazov pre istotu dodatocne zmenila. Dik.
:) ty si teda. Ja poznám len miso riasové, no to nemusí byť ultimátny záver :) Inak vyskúšaj, chutí tak príjemne rybaco a konzistencia rias a ich chuť je fakt mňam.
@cistinka mi pripomenula tento tvoj recept,mám schineji a nevedela som čo s nimi a ešte jedny japonské huby.Tvoj recept som nejako prehliadla,ale je krásny a určite výborný,už sa teším.
Staci do tej polievky dat riasu Wakame, namocit ju na chvilku do vody a da sa nakrajat na kocky, tu vodu pouzit do polievky. Dobre je dat aj na tenucko, rezanceky, nakrajany zazvor. Miso nedavat do vrelej polievky ani polievku neprivadzat do varu, odporuca sa po pridani Miso polievku na miernom plameni nechat 2-3 min postat. Inac pekny recept.

Pridaj komentár k receptu: