Foto: socharka
Na prípravu tohto koláčika budem mať spomienku na celý život...
porcií
Postup
-
1
Najskôr som sa vybrala do lesa na jahody...Ale vy si veľmi dobre vyberte les, do ktorého pôjdete, pretože pri zbieraní lesných jahôd som stretla medvedicu s mladým... Neviete si predstaviť tú rýchlosť, akou som skočila na štvorkolku a uháňala lesom domov aj s päťročným synčekom...Cestou som polovicu jahôd potratila, ale domov sme sa vrátili živí a zdraví...
-
2
Jahôdky som očistila...a vystresovaná z medvedieho zážitku som sa vybrala kúpiť jahodový sirup soda-stream. Nie je to až tak jednoduché, pretože v mojom prípade som mala šťastie až v okresnom meste vzdialenom niekoľko kilometrov....
-
3
V miske som do tuha vyšľahala šľahačkovú smotanu s vanilkovými cukrami a do nej som opatrne vmiešala tri husté, kyslé pochúťkové smotany....
-
4
Obdĺžnikovú misku som vystala potravinárskou fóliou. Na dno som rozotrela prvú vrstvu hotového smotanového krému. Do tanierika som naliala jahodový sirup (soda-stream) a v ňom som ponamáčala piškóty. Jahodové piškóty som ukladala na jednotlivé vrstvy krému.
-
5
Na samý vrch koláčika som poukladala piškóty, okraje fólie som zvinula, koláčik zaťažila (napr. knihou) ...a dala na noc stuhnúť do chladničky....
-
6
Na druhý deň som koláčik vyklopila a odstránila z neho fóliu. Pripravila som si želatínu podľa návodu na sáčku, pretože každá sa pripravuje ináč. Do množstva tekutiny som zakomponovala aj jahodový sirup, pretože tento sirup je krásne voňavý, má peknú farbu a báječne chutí. Menšiu časť želatíny som naliala na koláč a nasypala na ňu jahôdky, aby sa prilepili....
-
7
Jahôdky som zaliala zbytkom pripravenej sirupovej želatíny....
-
8
Koláčik som dala ešte na hodinku stuhnúť do chladničky....
-
9
Takto som ho naservírovala - ozdobený lesnými jahôdkami ....
Diskusia k receptu