Cmarový zemiakový chlieb zo špaldovej a celozrnnej ražnej múky Thang Zong
Mám už odskúšanú japonskú technológiu Thang Zhong, rozhodla som sa pre vlastnú kreáciu, a to...
Kelové fašírky v nízkosacharidovej verzii (fotopostup)
Mám obdobie bezsacharidových, ľahkých večerí, v chladničke nudiacu sa polovicu kelu a chuť na fašírky....
Čerstvý zeleninový šalát s parmezánom
Viete, pri použití kvalitných a čerstvých surovín jedlo naozaj nepotrebuje zvláštne dochucovanie, čo platí aj...
Kuracie mäso s rukolovým šalátom
Už odmalička mám najradšej tú najjednoduchšiu úpravu mäsa - na prírodno, preto dnes ponúkam tento variabilný...
Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong
Recept som našla na jednom japonskom webe, zapáčil sa mi, odskúšala som ho. Tento...
Rakúska hokaido polievka
Táto polievka patri medzi klasiku rakúskej kuchyne. Je krásne krémová a lahodná. Na ohriatie v...
Voňavá korenená krkovička
Krkovička je mimoriadne šťavnaté bravčové mäso, vďačné na prípravu, aj ked nie práve zdravé, ...
Rýchla paella
S babami z práce sme si robili tématické večere, každá sme z inej krajiny takže je zaujímave...
Bleskové domáce bagety
Potrebovala som upiecť rýchle, jednoduché a chutné pečivo, tak som vybrala zo svojej zbierky recept...
Rozmixovaná dokonalosť
Táto pomazánka je moja najobľúbenejšia. Je úžasne rýchlo jednoducho hotová a tá chuť je neopísateľná! :)...
Thang Zhong - japonská technológia pečenia
Thang Zhong je stará, pôvodne japonská technológia, pečenia, ktorá sa čoskoro rozšírila do celej...
Roláda z hovädzieho pupku na dubákoch
Kúpila som pekný hovädzí pupok, dočítala som sa, že je vhodný na mletie, na...
Môj domáci majonézový šalát
Môj najlepší priateľ má vlastnú čerstvú zeleninu v bio kvalite zo svojej záhrady, poprosil ma o...
Quiche s hruškami a so syrom
Základ receptu na tento typ francuzkého quiche som našla v týždenníku . týždeň. Zapáčil sa mi,...
Ciabatty s jamon serrano
Ako prve dáme do predom vyhriatej trúbi (220 stupňov ) kapie aj červenu aj žltú a budeme...
Šošovicovo-ovsené fašírky (vegan)
Recept pochádza z veľmi univerzálnej vege. brožúrky Minútky bez mäsa od Stanislava Muntága, ktorá pamätá moje...
Ovsený koláč s tofu-krémom a ovocím (vegan)
Tento koláč považujem za jeden z najzdravších, aké tu mám:-). Neobsahuje cukor ani olej...
Pečená šťuka s paradajkami a restovanými zemiakmi
Viete, ryby sú skvelým jedlom samé o sebe. Možno ich doplniť aj rôznymi omáčkami, ...
Nadýchaná piškótová roláda
Túto jednoduchú základnú piškótovú roládu ma naučila moja dobrá mama. Roláda je nadýchaná, ľahučká, ...
Domáci tvaroh bez chémie
Tento recept je veľmi starý, používala som ho ešte keď boli deti malé a potom padol...
Pomaly pečená domáca kačka s červenou kapustou a so žemľovou knedľou
Ked som prišla k môjmu najlepšiemu priateľovi, zabil doma kukuricou vykŕmenú kačku z jeho dvora, ...
Moja červená kapusta na sladko-kyslý spôsob
Mali sme s mojim najlepším priateľom pečenú domácu kačku z jeho dvora, vykŕmenú kukuricou, žiadalo...
Škoricový bulgur s brusnicami a mäsom
Bulguru okrem slanej chuti pristane aj sladká. Varený s paličkou škorice, sušenými brusnicami a bravčovým...
Domáca kysnutá žemľová knedľa
Môj najlepší priateľ ma poprosil, aby som uvarila domácu kysnutú knedľu, ale s o žemľami....
Jednoduchý koláč z tekvice cucurbita pepo
Tu, kde zijem, sa zltooranzova tekvica bezne konzumuje pecena v trube alebo ako...
Trnková pochúťka
Tak ako k letu patria jahody, k jeseni zas trnky. Vyzerajú ako malé slivky, ...
Modrý ayran - jogurtový nápoj
Ayran, alebo ajran, je typický turecký nápoj obľúbený na Balkáne, Blízkom východe a v...
Bageta s dlhým olivovým olejom
Vyskúšajte zdravé predjedlo. Spaľujte tuk chutnou bagetou s olivovým olejom! Bageta s ochuteným olivovým olejom dodá...
Pochúťka pre Štefana
Tento recept som si vymyslela sama, ked sa mi narodil vnuk a chcela som, aby...
Brokolicová polievka bez smotany aj pre deti
Tento recept mám od mojej krstnej ... je veľmi dobrý, zdravý a hlavne jednoduchý
Pečené bravčové alebo Nedeľná pečienka
Nedávno nám tu predhodili, že Angličania vraj pečú lepšie bôčik ako my. Nuž, nedalo...
Bezlepkový vegánsky makovec
Vločky zalejeme prevarenou vodou (aby vznikla kašovitá konzistencia), primiešame pomletý mak, stredne veľký banán a...