Foto: iva63
úplne super zdravý koláč pre milovníkov tmavej múky, bez vajec, bez oleja, bez masla, s použitím celozrnnej špaldovej krupice-:)...jeho príprava je veľmi jednoduchá...
porcií
na 200 °C
Postup
-
1
použila som túto celozrnnú špaldovú krupicu
-
2
ďatle musíme odkôstkovať a rozdeliť na 4 časti...použila som iba 4 kusy, nie 5 ako mám a obrázku-:)
-
3
všetky suroviny uvedené v rozpise (okrem ďatlí) dáme do misky a vymiešame
-
4
pripravíme si formu, do ktorej vložíme papier napečenie (použila som formu s priemerom 26-28 cm)
-
5
vymiešanú zmes vylejeme do formy, vrch uhľadíme
-
6
okolo vonkajšieho obvodu poukladáme rozkrájané kúsky ďatlí...mierne ich pritlačíme do zmesy
-
7
pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov asi 25 minút...doba pečenia je však individuálna...u mňa to bola reálna teplota, lebo koláčik bol veľmi nízky, takže bol dobre upečený za tých 25 minút!
-
8
po upečení koláč vytiahneme z formy a necháme chvíľu voľne vychladnúť
-
9
papier odstránime a úplne studený koláč rozkrájame na malé uhľadné trojuhloníky
-
10
prajem dobrú chuť!
a @martinis všetko najlepšie k tvojim dnešným narodeninám, nech sa Ti darí, si veľmi šikovný, tvoje recepty sú úžasné... určite to dotiahneš veľmi ďaleko!
... Ale zas načo, tento koláčik je peknýýý ....