Jemná tekvicová polievka s vanilkou

pumaamravec - fotkapumaamravec, 5. januára 2014

Receptov na tekvicovú polievku je tu dosť, ale ochutená vanilkou to je niečo úplne iné:)

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
800 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Tekvicu je možné použiť hokkaido, tú netreba šúpať, alebo maslovú či klasickú a tie už treba ošúpať. Tekvicu rozrežeme, zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Vo väčšom hrnci na oleji opekáme tekvicu cca 10 minút. Musí byť trošku zlatistá a treba ju premiešavať.

  2. 2

    Zalejeme vývarom, privedieme do varu a na miernom ohni varíme 10 minút. Vanilkový lusk rozrežeme na polovicu po dlžke a vyškrabene vanilkové bodky. Potom pridáme prázdny vanilkový lusk do polievky a varíme dalších 10 minút. Osolíme, okoreníme, vyberieme vanilku a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.

Diskusia k receptu

katkat
ja som hned vedela, ze to je tvoj recept :) velmi zaujimave, hoci sa priznam, ze sa asi neodvazim vyskusat.. ale tvoje recepty sa mi vzdy velmi pacia
pumaamravec
@katkat som rada ze sa ti pacia recepty:) a neboj sa experimentovat;) ja som jedla v restauracii polievku z bielej fazule s vanilkou a tam mi tato kombinacia velmi zachutila a doma som skusila s tekvicou a tak isto chuti k sebe pasuju;)
elixir
Robila som túto polievku... vanilku som komplet nepoužila, dreň som predtým dala do koláča... ale určite v struku ešte čosi bolo. :) Najskôr som sa bála, či to nebude prisladké, ale nakoniec veľmi chutilo, akási "oriešková" hrejivá chuť. Ešte iste uvarím, ďakujem za tento recept na vynikajúce jedlo. :)
Pridávam aj výsledok mojej posledne už priam fotografickej úchylky; čiže fotku. :)



pumaamravec
@elixir som velmi rada ze chutilo;) a fotku mas nadhernu;) ja som sa tiez najprv bala tejto kombinacie, ale vysledok stal za to;) naozaj to prida taku akoby orieskovost a nie sladkost:)
elro
Bolo to dobre :-). Dal som si duplu.
elro
Bolo to dobre :-). Dal som si duplu.
elro
Bolo to dobre :-). Dal som si duplu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia