Foto: pumaamravec
Receptov na tekvicovú polievku je tu dosť, ale ochutená vanilkou to je niečo úplne iné:)
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu je možné použiť hokkaido, tú netreba šúpať, alebo maslovú či klasickú a tie už treba ošúpať. Tekvicu rozrežeme, zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Vo väčšom hrnci na oleji opekáme tekvicu cca 10 minút. Musí byť trošku zlatistá a treba ju premiešavať.
- 2
Zalejeme vývarom, privedieme do varu a na miernom ohni varíme 10 minút. Vanilkový lusk rozrežeme na polovicu po dlžke a vyškrabene vanilkové bodky. Potom pridáme prázdny vanilkový lusk do polievky a varíme dalších 10 minút. Osolíme, okoreníme, vyberieme vanilku a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pridávam aj výsledok mojej posledne už priam fotografickej úchylky; čiže fotku. :)