Karobový/kakaový bochník - bez lepku, vegan
Foto: veganvidya
Recept som našla tu: http://bubblegirlbakes.com/bubblegirlbakesblog/2013/9/19/marble-cake a zjednodušila a nejaké veci ubrala, pretože nám pri prvom pokuse až tak nechutili, takže už nejde o "mramorový Zobraziť celý popisRecept som našla tu: http://bubblegirlbakes.com/bubblegirlbakesblog/2013/9/19/marble-cake a zjednodušila a nejaké veci ubrala, pretože nám pri prvom pokuse až tak nechutili, takže už nejde o "mramorový koláč", ale chuť je omnoho lepšia :-).
na 175 °C
Suroviny
0,5 hrnčeka |
|
3 PL |
|
Sypké suroviny: | |
2,25 hrnčeka (návod v recepte) |
|
1,5 čl |
|
0,5 čl |
|
2 PL |
|
|
|
3 PL (alebo karob) |
|
Mokré suroviny: | |
7-8 PL |
|
100 g |
|
Osobitne: | |
330 ml (DM) |
|
Postup
-
1
Použila som formu na bochník/chlebíček s obsahom cca 220 cm2.
- 2
Najprv si pripravíme bezlepkovú múčnu zmes: zmiešame 100 g pohánkovej múky (zo svetlej, mechanicky lúpanej pohánky); 100 g pšenovej múky a 300 g múky z bielej ryže. Toto množstvo by nám malo stačiť na tento recept, ale túto zmes môžeme mať pripravenú dopredu aj vo väčšom množstve.
- 3
Múky si môžeme pripraviť aj sami: čo najjemnejšie (na kávovom mlynčeku, na ktorom melieme cukor či mak) pomelieme kvalitné pšeno, svetlú pohánku a kvalitnú bielu ryžu.
- 4
V malej miske našľaháme mleté ľanové semienko a teplú vodu. Necháme postáť. V druhej miske zmiešame suché suroviny. Rastlinný tuk Alsan Bio našľaháme s cukrom v osobitnej miske. Pridáme ľanové semienko a ďalej šľaháme. Zoberieme si varechu a pomaly zapracúvame striedavo sypké suroviny a ryžové mlieko.
- 5
Dáme do formy s papierom na pečenie a pečieme cca 50 min vo vyhriatej rúre na cca 175 C alebo v závislosti od rúry. Necháme najprv chladiť vo forme 10-15 min a potom premiestnime na mriežku a necháme vychladnúť úplne. Najlepší je na druhý deň. Ak ho ozdobíte napr. džemom a niečím posypete alebo polejete čokoládovou polevou, získate trošku slávnostnejší zákusok. Zrejme by to šlo upiecť aj na normálnom plechu, ale osobne som neskúšala...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu