Karobový/kakaový bochník - bez lepku, vegan

veganvidya - fotkaveganvidya, 13. decembra 2013

Recept som našla tu: http://bubblegirlbakes.com/bubblegirlbakesblog/2013/9/19/marble-cake a zjednodušila a nejaké veci ubrala, pretože nám pri prvom pokuse až tak nechutili, takže už nejde o "mramorový Zobraziť celý popisRecept som našla tu: http://bubblegirlbakes.com/bubblegirlbakesblog/2013/9/19/marble-cake a zjednodušila a nejaké veci ubrala, pretože nám pri prvom pokuse až tak nechutili, takže už nejde o "mramorový koláč", ale chuť je omnoho lepšia :-).

50 minút
na 175 °C

Suroviny

0,5 hrnčeka
3 PL
Sypké suroviny:
2,25 hrnčeka (návod v recepte)
1,5 čl
0,5 čl
2 PL
3 PL (alebo karob)
Mokré suroviny:
7-8 PL
100 g
Osobitne:
330 ml (DM)




Postup

  1. 1

    Použila som formu na bochník/chlebíček s obsahom cca 220 cm2.

  2. 2

    Najprv si pripravíme bezlepkovú múčnu zmes: zmiešame 100 g pohánkovej múky (zo svetlej, mechanicky lúpanej pohánky); 100 g pšenovej múky a 300 g múky z bielej ryže. Toto množstvo by nám malo stačiť na tento recept, ale túto zmes môžeme mať pripravenú dopredu aj vo väčšom množstve.

  3. 3

    Múky si môžeme pripraviť aj sami: čo najjemnejšie (na kávovom mlynčeku, na ktorom melieme cukor či mak) pomelieme kvalitné pšeno, svetlú pohánku a kvalitnú bielu ryžu.

  4. 4

    V malej miske našľaháme mleté ľanové semienko a teplú vodu. Necháme postáť. V druhej miske zmiešame suché suroviny. Rastlinný tuk Alsan Bio našľaháme s cukrom v osobitnej miske. Pridáme ľanové semienko a ďalej šľaháme. Zoberieme si varechu a pomaly zapracúvame striedavo sypké suroviny a ryžové mlieko.

  5. 5

    Dáme do formy s papierom na pečenie a pečieme cca 50 min vo vyhriatej rúre na cca 175 C alebo v závislosti od rúry. Necháme najprv chladiť vo forme 10-15 min a potom premiestnime na mriežku a necháme vychladnúť úplne. Najlepší je na druhý deň. Ak ho ozdobíte napr. džemom a niečím posypete alebo polejete čokoládovou polevou, získate trošku slávnostnejší zákusok. Zrejme by to šlo upiecť aj na normálnom plechu, ale osobne som neskúšala...

Diskusia k receptu

frezia68
A veru ten recept vyskúšam.Máme doma bezlepkovú diétu a intoleranciu na mlieko,vajíčka,droždie,kukuricu...a teraz var,či peč! Takže idem prezrieť tvoje recepty,snáď niečo na sviatky vyberiem a ďakujem :-)
lopka1313
Recept vyzera krasne, ale cim by sa dala nahradit ta hraska vanilka? (Obsahuje hrasok a kukuricu, kt. nemozem.) A vajcia, ktore nahradza tiez nemozem...
lopka1313
Da sa aj tak? Nepokazi to nejak ten kolac? tak to tak skusim, dakujem :)
veganvidya
@lopka1313 :) niet za co... daj vediet, ako sa vydaril... inak, ak muky nechces sama doma mliet, myslim, ze ich mali v Kauflande a potom ich urcite mavaju v zdravych vyzivach.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia