Kuličky z ořechů

luca23 - fotkaluca23, 28. decembra 2013
Kuličky z ořechů
Foto: luca23
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 lískové, mandle, co chcete..
podľa potreby (nedávala jsem), alebo med, alebo agave sirup
 na zahuštění i na obalení




Postup

  1. 1

    Rozmixovat banán a přidat rozmixované ořechy (zbydou mi vždy od mléka), přidat ovesné vločky, kokos, případně kdo chce cukr, nebo med, nebo agave sirup. Udělat směs následně tvarovat kuličky a do každé dát mandli, pak obalit v kokose.

Diskusia k receptu

zdezda
Perfektne, iba som nepochopilla, citujem: přidat rozmixované ořechy (zbydou mi vždy od mléka), prepac, vysvetlis mi to, co su to za orechy ? Lebo by som rada tuto pochutku urobila. Dakujem.
egresik
@zdezda pri priprave mandloveho mlieka (mandle a voda) vznika "tuhy odpad" akokeby mlete mandle... Ak chces recept skusit kludne pouzi mlete madle, mlete vlasske orechy, mlete lieskovce a pod....podla chuti, zasob a tak
evanaaa
....a môžme mlsať. Skúsim si raz spraviť to mandľové mliečko, zaujímalo by ma to množstvo orechov ( na mlieko), či stačí rozmixovať tých 200g.?
luca23
já to dávám podle oka, prostě hrstku oříšků (jakékoli) a těch 700ml vody a většinou jeden banán a zahušťuju kokosem a ovesnými vločkami :) ale kokos doporučuji víc
regina11
Ovsené vločky sú pri bezlepkovej diéte zakázané. Neviem prečo je to sem zaradené ?
evanaaa
Nevidím kde to je, že je recept bezlepkový...?
manka1
@ragina11 , možno by sa dali použiť pohánkové vločky. Sojové neviem - tie majú inú chuť. Ešte som raz mala amarantové perličky - aj tie by sa možno dali. Ale ako nápad je do dobré.
lasocka
akurat sme ich s dcerkou dorobili a skoro aj dojedli:) su vyborné! dakujeme:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia