Cestoviny s omáčkou z lososa a špenátu fotorecept
Foto: sedmoskaredka
Toto je veľmi rýchlo hotové jedlo a prekvapivo chutné. Netreba naň žiadne špeciálne suroviny.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Scedené dobre prepláchneme studenou vodou a odložíme na stranu.
-
2
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji vo väčšej panvici, aby sa nám do nej zmestili všetky ostatné prísady. Zalejeme vývarom a pridáme creme fraiche. Tento sa dá nahradiť aj šľahačkovou smotanou. Poriadne premiešame.
-
3
Potom pridáme špenát. Množstvo v surovinách je orientačné, kľudne sa môže dať aj viac, moje deti by zelenšie jedlo nechceli jesť. Mrazený špenát možno nahradiť aj čerstvým, bude to zdravšie.
-
4
Keď je špenát rozpustený, pridáme losos nakrájaný na malé kocky. Všetko spolu dusíme pod pokrievkou asi 5 minút. Hotovú omáčku okoreníme mletým čiernym korením a prípadne dosolíme podľa chuti.
-
5
Nakoniec pridáme uvarené cestoviny.
-
6
Poriadne premiešame a servírujeme. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu