Šalát z pečených zemiakov, baklažánu a papriky s mozzarellou

martinis - fotkamartinis, 3. januára 2014
Šalát z pečených zemiakov, baklažánu a papriky s mozzarellou
Foto: martinis

Teplý šalát z pečených zemiakov ochutených cesnakom, baklažánu, šťavnatej papriky a tenkých koliesok mozzarelly, podávaný na šalátových listoch a s bylinkovou zálievkou :)

1
porcia
35 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

4 malé (alebo jeden veľký, pokrájané na mesiačiky)
 PL
 štipka
 strúčik (roztlačený)
1/2 ks (pokrájaný na kolieska)
 (pokrájaná na pásiky)
 malá hrsť
 bal. (pokrájaná na kolieska)
Bylinková zálievka:
1/2 PL
 strúčik (roztlačený)
2 PL
1/2 ks (alebo jedna veľmi malá, posekaná na jemno)
 PL (posekané najemnno)




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, papriku zbavíme jadrovníka a baklažán konca, dobre umyjeme. Zemiaky nakrájame na mesiačiky. Papriku rozkrojíme a nakrájame na prúžky, baklažán zasa na tenšie kolieska.

  2. 2

    Zemiaky zalejeme lyžicou oleja, ochutíme štipkou soli, mletého čierneho korenia a pretlačeným strúčikom cesnaku, dobre premiešame a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Obložíme kolieskami baklažánu a prúžkami papriky a necháme piecť 20 minút v rúre vyhriatej na 190 stupňov, ideálne na funkcii teplovzdušného grilovania.

  3. 3

    Medzitým pripravíme zálievku zmiešaním pol lyžice balzamika, pretlačeného strúčiku cesnaku, dvoch lyžíc olivového oleja a mleté čierneho korenia. Pridáme aj najemno nasekanú polovicu šalotky (alebo jednu celú, ale veľmi malú) a lyžicu nasekaných byliniek (rozmarín, tymián ap.). Dobre premiešame.

  4. 4

    Bochníček mozzarelly zlejeme z nálevu a nakrájame na tenké kolieska, ktoré zmiešame s teplou, ale nie horúcou upečenou zeleninou a zemiakmi. Naservírujeme na tanier, kam sme uložili šalátové listy a napokon pokvapkáme zálievkou :)

    Šalát z pečených zemiakov, baklažánu a papriky s mozzarellou - obrázok 4
  5. 5

    Môj tip : ak upečiete celý baklažán, druhú polovicu koliesok baklažánu máte ako výborný doplnok k mäsu, cestovinám či do iného šalátu.

  6. 6

    Rozšírený recept s fotkami nájdete na mojom blogu : http://martins-kok.webnode.sk/products/salat-z-pecenych-zemiakov-baklazanu-a-papriky/

Diskusia k receptu

eviana
Opäť krása Maťko, skvelo skombinované suroviny, chute, farbičky... mňam :) 5*
jerica
Martinko, moje 5x* hviezdičky sú v poradí s číslom 2 :-) fantázia na tanieri :-) kk.
kukulienka71
Nádhera!To sú samé fajnové veci,jedno dopĺňa druhé ,určite urobím,mám rada teplé šaláty.5*.KK,šikovný!
luss44
paráda, nie som veľmi šalátová, ale tento by mi chutil
tatranka
No čo dodať k týmto krásnym komentárikom.No zaslúžene.Dobrý recept,pekné komentáre.Určite si šalát urobím.Výborná kombinácia!
janger
Pekna fotka s vybornym jedlom...Trosku si mi tym pripomenul leto :-).
alka72
Moc zaujimavy receptik, paci sa mi ,isto vyskusam...si veelmi sikovny :)
martinis
Ďakujem vám všetkým milí priatelia, opäť ste ma potešili svojimi komentármi a verím, že vám bude chutiť :-))
evusik
už samotná fotka je na zjedenie :-) čo dodať? si šikovný:)
zufalcek
Skúsila som, je to skvelá večera, aj manžel pochválil. Ešte som si ho drobátko vylepšila, že som kolieska baklažánu pred pečením nasolila, nechala stiecť z vody a osušila, zdá sa mi to tak chutnejšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia