Foto: katkesa
1
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Večer si namočíme mak (modrý, biely alebo mix) do prevarenej vychladenej vody (mak by mal byť namočený aspoň 8 hodín). Keďže sa bude mixovať je vhodné mak namočiť rovno do väčšej nádoby, kde sa zmestia aj ostatné suroviny.
-
2
Ráno pridáme k maku do vody banán, vločky (nemusia byť špaldové, môžu byť aj iné, ale mne tieto chutia najviac), škoricu a podľa chuti med. Všetko poriadne rozmixujeme v mixéri alebo aj ponorným mixérom (cca 2 min).
-
3
Všetko poriadne rozmixujeme v mixéri alebo aj ponorným mixérom (cca 2 min). A zdravé, chutné a výživné raňajky plné vápnika sú na svete! :)
Stare matere z toho robili odvar, aby deturence spali a aha ho, niekto to pouziva ako ranajky /ktore maju nastartovat metabolizmus - ci skor uspat???/
po návšteve zubárky dobrý-nežuvavý-recepis..:-)