Nepečená torta s hruškovým krémom - bez lepku, vegan
Foto: veganvidya
Veľmi jednoduchá a univerzálna záležitosť...
porcií
Suroviny
70 g bio (zo svetlej pohánky) |
|
70 g |
|
60 g bio (z hnedej ryže) |
|
300 ml |
|
2-3 PL alebo ryžový (agave, datľový) |
|
1,5 PL |
|
Plnka: | |
900 g |
|
40 g (bezlepkový) alebo Maizena |
|
40 g posekať |
|
6 PL |
|
1 PL (pomlieť) |
|
Postup
-
1
V mise zmiešame všetky vločky. Pridávame postupne vriacu vodu po 100 ml a priebežne spracúvame hmotu dohladka. Osladíme a pridáme tuk. Všetko poriadne premiešame. Necháme 10 minút ešte postáť. Na dno tortovej formy s priemerom 23 cm dáme všetku zmes a poriadne popritláčame a povrch vyrovnáme. Dáme do chladničky.
- 2
Medzitým si pripravíme plnku. Hrušky postrúhame nahrubo, dáme do hrnca a začneme variť. Pridáme pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu – voda sa bude postupne odparovať. Odstavíme a pridáme orechy a kokos. Kokosu bude možno treba trochu viac/menej. Závisí to od toho, aké sú šťavnaté hrušky. Podľa chuti dosladíme.
- 3
Korpus vyberieme z chladničky a dáme naň hruškovú plnku. Povrch uhladíme a dáme znovu do chladničky, kde necháme poriadne stuhnúť aspoň 2 hodiny a potom krájame.
- 4
Pozn.: namiesto hrušiek možno použiť strúhané jablká alebo iné vhodné ovocie. Či už do cesta alebo do plnky sa dajú zamiešať koreniny (škorica, vanilka, perníkové korenie, strúhaná kôra z bio citrónu a pod.) alebo karob/kakao. Ale zase všetko nemusí byť kakaové, všakže? :-).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu