Nepečená torta s hruškovým krémom - bez lepku, vegan

veganvidya - fotkaveganvidya, 12. decembra 2013

Veľmi jednoduchá a univerzálna záležitosť...

12
porcií

Suroviny

70 g bio (zo svetlej pohánky)
70 g
60 g bio (z hnedej ryže)
300 ml
2-3 PL alebo ryžový (agave, datľový)
1,5 PL
Plnka:
900 g
40 g (bezlepkový) alebo Maizena
40 g posekať
6 PL
1 PL (pomlieť)




Postup

  1. 1

    V mise zmiešame všetky vločky. Pridávame postupne vriacu vodu po 100 ml a priebežne spracúvame hmotu dohladka. Osladíme a pridáme tuk. Všetko poriadne premiešame. Necháme 10 minút ešte postáť. Na dno tortovej formy s priemerom 23 cm dáme všetku zmes a poriadne popritláčame a povrch vyrovnáme. Dáme do chladničky.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme plnku. Hrušky postrúhame nahrubo, dáme do hrnca a začneme variť. Pridáme pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu – voda sa bude postupne odparovať. Odstavíme a pridáme orechy a kokos. Kokosu bude možno treba trochu viac/menej. Závisí to od toho, aké sú šťavnaté hrušky. Podľa chuti dosladíme.

  3. 3

    Korpus vyberieme z chladničky a dáme naň hruškovú plnku. Povrch uhladíme a dáme znovu do chladničky, kde necháme poriadne stuhnúť aspoň 2 hodiny a potom krájame.

    Nepečená torta s hruškovým krémom - bez lepku, vegan - obrázok 3
  4. 4

    Pozn.: namiesto hrušiek možno použiť strúhané jablká alebo iné vhodné ovocie. Či už do cesta alebo do plnky sa dajú zamiešať koreniny (škorica, vanilka, perníkové korenie, strúhaná kôra z bio citrónu a pod.) alebo karob/kakao. Ale zase všetko nemusí byť kakaové, všakže? :-).

    Nepečená torta s hruškovým krémom - bez lepku, vegan - obrázok 4

Diskusia k receptu

alex37
páči sa mi už je v KK, určite vyskúšam :-), 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia