Gnocchi s kuracími pečienkami
Pravé talianske gnocchi s výraznými chuťami paradajok, cesnaku a kuracích pečienok.
Bylinkovo-zeleninový šalát
Ľahký šalát zo šalátovej uhorky, paradajok a listov ľadového šalátu zaliaty bylinkovým dressingom :)
Niečo ako empanadas
Múku preosieme, pridáme šťipku soli, horúce mlieko a mäkké nahriate maslo. Miešame spolu až...
Mäsové guľky v talianskej omáčke
Ak máte radi sušené paradajky, čierne olivy - isto iste vám bude chutiť toto jedlo...
Cestoviny s pestom
Základom cestovín je pesto, ktoré dodáva jedlu chuť a dopĺňa sa so sušenou šunkou, zeleninou...
Avokádový mini Quiche
Časť rýchleho nedeľného obedíka. Quiche je chuťovo jemný a chrumkavý.
Ravioli s Ricottou, špenátom a šampiňónmi
Prvý krát čo som robil domáce ravioli a boli úžasné :-)
Penne so sušenou šunkou a sušenými paradajkami
Variácia na taliansku kuchyňu, kto chce vegetariánsku verziu, nedá šunku.
Farfalle - tuniakový šalát
Rýchle, ľahké, a naozaj chutne teda podľa mojej chuti:) Farfalle-mušličky, motyliky:) Farfelle používame najčastejšie do cestovinových šalátov alebo s...
Domáca bravčová krkovička na mojom víne
Dnes som uvarila výbornú domácu krkovičku na mojom vlastnom červenom vínečku. nezvyknem robiť jedlá často na...
Kuracie placky s brokolicou
Mäso nakrájame na malé kocky, pridáme cibuľu a rozmixovanú uvarenú brokolicu.
Tilapia po provensálsky
Tilapia je vhodnou rybkou pre milovníkov nezdravého pangasia. Chuť ešte lahodnejšia, bez kostí ! :-)
Slané plnené palacinky
Pripravíme si bešamel. Múku si opražíme . Za stáleho miešania pridávame smotanu a mlieko...
Plnené šampiňóny
Šampiony si očistíme, stopky si odložíme budeme ich potrebovať. Keď sú šampióny očistené namočíme ich...
Čína tak trochu netradične
Obľubujeme čínske všeličo a tak som dnes vymyslela čínu po mojom.
Plnené stehná s hlivovou plnkou
Dnes ma tak napadlo, že na obed urobím trošku netradične plnené stehná. Hneď sa po nich zaprášilo....
Losos v sezame
Sezamové semienka osmažíme na panvici BEZ oleja kým nezhnednú . Vyberieme a dáme ich...
Karfiol na taliansky sposob
Tento recept som nasla v jednom kalendari a odvtedy ked sa mi nechce robit klasicky vyprazany karfiol...
Gazdovské cestoviny
Voľakedy som si objednala domov, cestoviny ale boli strááášne štipľavé ale veľmi dobré. Tak som...
Francúzka bageta
Ďeň pred prípravou jej musíme venovať 3 minútky:) Bageta je druh pečiva pochádzajúceho z Francúzska, ktoré je...
Rillettes bravčové francúzske
Tento recept som objavila v časopise Šarm a či je pravý francúzsky?Tvrdia že áno, tak som ho...
Seitanové rolky s dubákmi a orechami
Náplň do rolky: Dubáky namočíme aspoň na 30 minút v teplej vode.
Bulharský rezeň
Tak toto je zas jedno z mojich najobľúbenejších jedál Jedla som ho prvýkrát ako dieťa na návšteve...
Večera pre dvoch
Vsetky suroviny si naaranzujeme na tanier pokvapkame oliv. olejom pridame morsku sol, cerst. namlete korenie a...
Šunková štrúdľa
Štrúdľu som naposledy piekla, keď som ešte mala vinohrad a murovanú pec. je výborná aj...
Kapustnica s vpúšťanými vajíčkami
Už sa dosť dlhú dobu chystám navariť túto kapustnicu. Recept mám od môjho priateľa, ktorý mi...