Tvarohovo bryndzová nátierka s medvedím cesnakom fotorecept

pusta - fotkapusta, 30. apríla 2013
Tvarohovo bryndzová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept)
Foto: pusta

Milujeme tvarohové a bryndzové nátierky s jarnými bylinkami, práve je tu ich čas. Nátierka je veľmi jednoduchá, nenáročná, rýchla, ale predovšetkým osviežujúca, taká naozaj Zobraziť celý popisMilujeme tvarohové a bryndzové nátierky s jarnými bylinkami, práve je tu ich čas. Nátierka je veľmi jednoduchá, nenáročná, rýchla, ale predovšetkým osviežujúca, taká naozaj jarná a veľmi chutná. Je doslova žravá, nevedeli sme sa jej nabažiť.

1 dávka
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

75 g
75 g
150 g
podľa chuti
50 g
2 - 3 ks podľa veľkosti
na ozdobu




Postup

  1. 1

    Očistenú mladú jarnú cibuľku som pokrájala na kolieska aj so zelenou časťou.

    Tvarohovo bryndzová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájanú cibuľku som dala do misy.

    Tvarohovo bryndzová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medvedí cesnak som umyla a zbavila stopiek.

    Tvarohovo bryndzová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokrájala som ho na hrubo...

    Tvarohovo bryndzová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridala k cibuľke.

    Tvarohovo bryndzová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som tvaroh.

    Tvarohovo bryndzová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na radu prišla bryndza, aby neprišlo k nedorozumeniu, táto je liptovská z obchodu, ale z májovej bryndze to je určite najchutnejšie :))))

    Tvarohovo bryndzová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som kyslú smotanu, osolila rozdrobila som tvaroh a bryndzu vidličkou...

    Tvarohovo bryndzová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...a všetko dobre rozmiešala.

    Tvarohovo bryndzová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Natierala som na čerstvo upečený domáci chlebík a ozdobila pažítkou.

    Tvarohovo bryndzová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Nemám čo dodať, snáď len toľko, že to bola lahôdka, ktorej sme sa nevedeli nabažiť a dojesť, kto môže, nech si túto vynikajúcu nátierku pripraví z májovej bryndze.

    Tvarohovo bryndzová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

backa
zdravím vas určite je ta pomazanka famozna ,no ja nie a nie sa dostat k tomu vibornemu dochucovadlu,medvediemu cesnaku,ale ak ho raz budem mat tak si ju rada a urcite urobym.
andulka2
backa, keby ste boli z Bratislavy, tak Vám prezradím kde medvedí cesnak rastie , môžete kosiť kosákom.
používateľ nemá avatar
plk
plk
@backa - neviem kde byvate ale tu (Bratislava a okolie) je ho milion :-). Da sa kosit kosackou. Len treba rychlo, za chvilu bude nepouzitelny, treba spravit zasoby.
Jaj - a pozor na tlak :-). Pred par dnami ma skoro zlozilo na zem, ked som si narobil podobny natierku ako je tato. Ale ta moja bola uplne zelena od listov m. cesnaku.
používateľ nemá avatar
plk
plk
@andulka2 - ste ma predbehli kym som pisal. Ale este raz potvrdzujem.
pusta
@backa , tiež som mala problémy dostať sa k medvediemu cesnaku, napokon som si ho dala kúpiť v ba na centrálnom trhovisku na Miletičovej, ja so ho nemôžem ísť nazbierať zo zdravotných dôvodov, hoci viem, kde rastie. neľutujem, je vynikajúci a nie je drahý a tá nátierka je naozaj famozna.
pusta
@plk , @andulka2 , tiež potvrdzujem, že v okolí ba alebo už aj priamo v ba, je dosť miest, kde hojne rastie. len ja tam nemôžem ísť, dostať ho aj kúpiť pomerne lacno :-)
pusta
@plk , ved každý si môže dať medvedí cesnak podľa svojej chuti, ale nám stačilo, má dosť intenzívnu aromatickú chuť a bolo to vynikajúce.
netreba presoliť, vieme, že cesnak znižuje tlak, bol by si v pohode.
daj na seba pozor!!! :-)
dakujem.
používateľ nemá avatar
plk
plk
@pusta - bol som iba "pahltny" :-). Aj viem, ze tlak mi skoci este nizsie ako je u mna bezne (mam velmi nizky) ale aj tak sa vzdy nacpem. Hlavne takymito natierkami.
pusta
@plk , aj mysme boli na túdo nátierku do slova pažraví :D
verím ti :-)
afataga
robila som nedavno podobnu, ale s balkanskym syrom, ked s tou bryndzou nemam dobre skusenosti, donesiem domov a smrdi, tak ide do kosa :-( este mam cesnak do macka, tak mozno sa odhodlam aj kupit zas bryndzu
pusta
@afataga , verím, že v máji dostaneš kúpiť dobrú bryndzu - potom vyskúšaj, iste bude chutiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia