Tvarohovo bryndzová nátierka s medvedím cesnakom fotorecept
Foto: pusta
Milujeme tvarohové a bryndzové nátierky s jarnými bylinkami, práve je tu ich čas. Nátierka je veľmi jednoduchá, nenáročná, rýchla, ale predovšetkým osviežujúca, taká naozaj Zobraziť celý popisMilujeme tvarohové a bryndzové nátierky s jarnými bylinkami, práve je tu ich čas. Nátierka je veľmi jednoduchá, nenáročná, rýchla, ale predovšetkým osviežujúca, taká naozaj jarná a veľmi chutná. Je doslova žravá, nevedeli sme sa jej nabažiť.
porcia
príprava
Postup
-
1
Očistenú mladú jarnú cibuľku som pokrájala na kolieska aj so zelenou časťou.
-
2
Pokrájanú cibuľku som dala do misy.
-
3
Medvedí cesnak som umyla a zbavila stopiek.
-
4
Pokrájala som ho na hrubo...
-
5
pridala k cibuľke.
-
6
Pridala som tvaroh.
-
7
Na radu prišla bryndza, aby neprišlo k nedorozumeniu, táto je liptovská z obchodu, ale z májovej bryndze to je určite najchutnejšie :))))
-
8
Pridala som kyslú smotanu, osolila rozdrobila som tvaroh a bryndzu vidličkou...
-
9
...a všetko dobre rozmiešala.
-
10
Natierala som na čerstvo upečený domáci chlebík a ozdobila pažítkou.
-
11
Nemám čo dodať, snáď len toľko, že to bola lahôdka, ktorej sme sa nevedeli nabažiť a dojesť, kto môže, nech si túto vynikajúcu nátierku pripraví z májovej bryndze.
Jaj - a pozor na tlak :-). Pred par dnami ma skoro zlozilo na zem, ked som si narobil podobny natierku ako je tato. Ale ta moja bola uplne zelena od listov m. cesnaku.
netreba presoliť, vieme, že cesnak znižuje tlak, bol by si v pohode.
daj na seba pozor!!! :-)
dakujem.
verím ti :-)