Foto: pusta
Halušky s vajcom je stará dobrá klasika, ktorá symbolizuje nepochybne jar. Každý z Vás toto jedlo určite pozná. Mám tu už aj recept, ale Zobraziť celý popisHalušky s vajcom je stará dobrá klasika, ktorá symbolizuje nepochybne jar. Každý z Vás toto jedlo určite pozná. Mám tu už aj recept, ale dnes som pridala aj pažítku. Rýchlo hotové, výborné a veľmi chutilo s ľadovým šalátom s citrónovou zálievkou. Pridávam viac-menej ako inšpiráciu do Vášho jedálnička.
porcie
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Do misy som nasypala polohrubú múku a zmiešala so soľou.
-
2
Pridala som vajce /piekla som Sladké lúpavé briošky a zostalo mi takmer celé/.
-
3
Priliala som studenú vodu, najprv 250 ml, postupne som pridávala, celkom som potrebovala 350 ml. Tento údaj je orientačný, každá múka si povie, koľko jej potrebuje.
-
4
Vzniklo cesto konzistencie hustejšieho liateho cesta. Treba len zhruba premiešať, nesmie sa vypracovať, lebo by sa ťahalo a nešli by robiť halušky potom. Nechala som ho 30 minút odpočívať.
-
5
Zatiaľ som si pripravila vajcia, osolila som ich a rozšľahala spolu.
-
6
Odpočinuté cesto som dala do haluškárne a pretláčala som ho do vriacej osolenej vody.
-
7
Ked vyplávali na povrch, varila som ich 3 -4 minúty, občas som ich premiešala, aby sa nezlepili.
-
8
Halušky som scedila do jenskej misy a premiešala s 1 PL oleja, nezlepia sa, jenská misa ich udrží teplé.
-
9
V panvici na rozohriatom oleji som spravila redšiu praženicu, zvyšok dôjde v horúcich haluškách pri premiešaní. Niekto robí tak, že zohrieva halušky v oleji na panvici a pridá rozšľahané vajcia, mieša, kým vajcia primerane nestuhnú, ja to takto nerobím.
-
10
Horúce halušky som premiešala s hotovou praženicou, celé som posypala pokrájanou pažítkou a čo iné chutí k tomu viac ako ľadový /hlávkový/ šalát s citronovou zálievkou? Praženicu som robila len pre dve osoby, večer budú samotné halušky k šampiňónovému perkeltu.
Mama musela robiť do vajlingu, lebo prihrievané na panvici druhý deň ráno boli lepšie ako čerstvé. Praženica z 12 vajec nebola zvláštnosťou. Aj dnes jedna z nejlepších kombinácií.
to už je možná variácia, iste dobrá. ale mne sa s tým nechce hrať :-)
nemaj mi to za zlé. každý si môže zvoliť postup, ktorý mi mu vyhovuje. aj ten tvoj je veľmi dobrý.
dakujem za tvoj príspevok.
dakujem.
dakujem.
s perkeltovým paprikášom. Nevadí ?
haluškám zdar :-)
varecha.pravda.sk/recepty/noky-s-vajickom-fotorecept/2058...
dakujem.
dakujem.
dakujem-
varecha.pravda.sk/recepty/halusky-s-vajcom/15314-recept.h...
dakujem.
bryndzové..vajcové..tvarohové..syrové..a potom k rôznym omáčkam..živio-halušky!!
a veru-možno budú ešte tento týždeň na obed i večeru...:-))
dakujem.
dakujem.
Super jedlo
dakujem ti.
dakujem.
dakujem.
presne tak, staré dobré jedlo a jarné, aj inokedy chutné.
dakujem.