Sedliacka omeleta

mamamagda - bez fotkymamamagda, 2. mája 2013

Tento recept robievam roky, ani neviem odkial ho mám. Je to rýchle a dajú sa použiť suroviny čo nám zostali z minulého dňa,ktoré sa dajú Zobraziť celý popisTento recept robievam roky, ani neviem odkial ho mám. Je to rýchle a dajú sa použiť suroviny čo nám zostali z minulého dňa,ktoré sa dajú obmienať, podľa toho čo mám v chladničke.

40 minút
príprava

Suroviny

1 kg
20 dkg
2-3 ks
Podľa chuti
Podľa chuti
Podľa chuti
5-6 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky olúpeme nakrájame na drobné kocky a dáme variť. Medzi tým si očistíme cibuľu, cesnak a nakrájame na kolečka.Slaninu (dnes som mala kúsok udeného z nedele) si dáme na olej osmažíme, pridáme cibuľu,cesnak a trocha ešte opečieme 2-3 min.

  2. 2

    Na teflónovú panvicu dáme trocha oleja necháme rozpáliť a pridáme 3-4 P.L uvarených zemiakov. Na zemiaky dáme trocha osmaženej zmesi ,zalejeme vajíčkami ,( do pohára si rozbijeme 2vajíčka osolíme, okoreníme , rozmiešame vidličkou ) a pečieme asi 2-3 min,potom dáme na panvicu tanier , otočíme a znova pečieme 2-3 min.

  3. 3

    Upečenú omeletu zošupneme na tanier. Podľa chuti podávame s kyslou uhorkou,kečupom, tatarkou , syrom ....

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia