Lasagne fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 2. mája 2013

Domáce :-)

Suroviny

Cesto:
400 g
2 ks
1 PL
podľa potreby
Plnka:
800 g
1 ks
3 strúčiky
500 g
Bešamel:
2 PL
50 g
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak som pokrájala a spenila na oleji. Pridala som pomleté mäso.

    Lasagne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Popražila som ho a zaliala pretlakom.

    Lasagne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som soľ a korenie a nechala chvíľku podusiť, do hotového som pridala čerstvé bylinky.Použila som bazalku, oregano a pažítku.

    Lasagne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na dosku som si pripravila polohrubú múku, vajcia, soľ a olej. Pridala som podľa potreby vodu a vymiesila cesto podobné ako na rezance.

    Lasagne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vymiesené cesto som rozdelila na viac častí a postupne vyvaľkala na strojčeku po stupeň dva.

    Lasagne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto vyzerali hotové pláty.

    Lasagne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do rajnice som dala roztopiť maslo a pridala som 2 PL hladkej múky.

    Lasagne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Trochu som ju popražila, zaliala mliekom podľa potreby a uvarila bešamel. Mlieko prilievam postupne,podľa hustoty.

    Lasagne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do uvareného som pridala bylinky.

    Lasagne (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Plech som potrela olejom a pokvapkala bešamelom.

    Lasagne (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Uložila som prvú vrstvu cesta.

    Lasagne (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na cesto vrstvu mäsa.

    Lasagne (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Potom postrúhaný syr a znovu bešamel.

    Lasagne (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Druhá vrstva cesta, postup opakujeme až do spotrebovania surovín, mne vyšli 3 vrstvy plnky.

    Lasagne (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Na vrchnú vrstvu cesta som natrela zvyšný bešamel a postrúhala syr.

    Lasagne (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Piekla som asi 40 minút na 200 stupňoch.

    Lasagne (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

afataga
jeskove oci, to vyzera suprovo, nemohla si ma pozvat na obed? ved aj tak by som neprisla :-) cesto davas surove?
1x sandra
manya
ja tiež na lasagne používam domáce rezancové cesto a dopredu ho nevarím, urobila si fajnotku, dobrá inšpirácia.
angast
pekná práca . Z domácich surovín aj cesto domáce , takže keď
je tam mäso a syr musí to chutiť aj chlapom. A ešte to aj dobre vyzerá. Lasagne som nikdy nejedol , ani ma nejak nelákali. Ale
keď teraz vidím ako a z čoho sa robia , dal by som sa pozvať
aroooo
páči sa mi to, musela by som síce vaľkať len ručne, ale zaujíma ma, aký mal rozmer ten plech aby mi vyšli aspoň 3 vrstvy ako tebe
jakamaka
Toto musí byť dobré... Podobné robieva aj dcéra.. len ona robí tie "lasagne" nie takéto.. ale slané palacinky.. a dáva to do guľatej misy z jenského skla.. tiež veľmi dobré, jedla som to u nej viackrát... Nuž fantázii sa medze nekladú...
elysa
@margaretka28 skvelo si navarila...:)) odkladám si tento receptík, hlavne kvôli cestovine, my máme radšej s kuracinou v bešameli, ale keď vynechám pretlak budú nám chutiť...
babkamt
Dávno som ich nerobila . Chválim postup , je to nafotené tak , že aj začínajúca gazdinka si ich bude vedieť spraviť. Tebe vyšli na výbornú .
paploska
máš môj obdiv :-) už samé o sebe sú náročnejšie na prípravu a ešte si ich aj podrobne zdokumentovala a pripravila z domácich cestovín :-) to tu nemáme každý deň ....
anina6
margaretka díky za recept, lasagne mám rada, cesto si urobím podľa teba
a aj tá plnka môže byť dobrá. uložené.
sisuk
krásny receptík, robievam tak isto... A včera som sľúbila deťom, že ich dnes spravím na večeru. Len to cesto sa mi nechce vaľkať, tak dávam kupované. Máš môj obdiv...
iva63
krásny recept, super zdokumentovaný-:) určite to viacerí ocenia... a veru ich budúci týždeň urobím podľa teba, inšpirovala si ma!ďakujem
peter48
Krstná mama pridávala voľakedy do cesta na lasagne špenát. Zelené cesto výraznejšie kontrastovalo s červenou náplňou, ako biele. Recept vraj mala priamo z Talianska. Ja väčšinou robím lasagne dvojaké. Jedny s mäsom pre manželku, z ktorých časť odnesiem dcére s rodinou. Druhé vegetariánske, so sójovým granulátom namiesto mäsa, pre syna a pre mňa. Robievam ich bez bešamelu a do náplne dávam prísady podľa momentálnej inšpirácie, resp podľa toho, čo je práve po ruke. Napríklad teraz som do nej dal jednu na rezance nakrájanú zelenú papriku.
zufalcek
Tiež pridávam do cesta na lasagne špenát, cesto je tak mäkšie, netreba olej, krásne sa vaľká. Len ja vždy lasagne aj vopred uvarím, potom v rúre sa naozaj len chvíľu zapekajú. No určite vyskúšam aj tento postup, vďaka.
royallady
Vyzerajú skvelé aj ja to tak robím, ja som kedysi kupovala čerstvé cesto v tescu, (vákuovo balené 6ks) neviem či ešte predávajú, kupovala som preto, lebo som mala iba malú kuchynku a nemala som miesto to kde spraviť, ale domáce je domáce. Ja dávam do bešamelu aj muškátový orech, potom to má takú troška inú arómu. Idem si to tiež spraviť, lebo si mi chute narobila ;)
safira
Skvelí a jednoduchý recept. Robievam ho a všetkým veľmi chutí.


1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia