Foto: margaretka28
Domáce :-)
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
podľa potreby |
|
|
|
Plnka: | |
800 g |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
|
|
500 g |
|
|
|
|
|
|
|
Bešamel: | |
2 PL |
|
50 g |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak som pokrájala a spenila na oleji. Pridala som pomleté mäso.
-
2
Popražila som ho a zaliala pretlakom.
-
3
Pridala som soľ a korenie a nechala chvíľku podusiť, do hotového som pridala čerstvé bylinky.Použila som bazalku, oregano a pažítku.
-
4
Na dosku som si pripravila polohrubú múku, vajcia, soľ a olej. Pridala som podľa potreby vodu a vymiesila cesto podobné ako na rezance.
-
5
Vymiesené cesto som rozdelila na viac častí a postupne vyvaľkala na strojčeku po stupeň dva.
-
6
Takto vyzerali hotové pláty.
-
7
Do rajnice som dala roztopiť maslo a pridala som 2 PL hladkej múky.
-
8
Trochu som ju popražila, zaliala mliekom podľa potreby a uvarila bešamel. Mlieko prilievam postupne,podľa hustoty.
-
9
Do uvareného som pridala bylinky.
-
10
Plech som potrela olejom a pokvapkala bešamelom.
-
11
Uložila som prvú vrstvu cesta.
-
12
Na cesto vrstvu mäsa.
-
13
Potom postrúhaný syr a znovu bešamel.
-
14
Druhá vrstva cesta, postup opakujeme až do spotrebovania surovín, mne vyšli 3 vrstvy plnky.
-
15
Na vrchnú vrstvu cesta som natrela zvyšný bešamel a postrúhala syr.
-
16
Piekla som asi 40 minút na 200 stupňoch.
je tam mäso a syr musí to chutiť aj chlapom. A ešte to aj dobre vyzerá. Lasagne som nikdy nejedol , ani ma nejak nelákali. Ale
keď teraz vidím ako a z čoho sa robia , dal by som sa pozvať
a aj tá plnka môže byť dobrá. uložené.