Zeleninová pizza z pšena fotorecept
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej doline, 2. mája 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1/12 ČL |
|
800 ml |
|
150 g |
|
3 ks |
|
200 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
30 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
100 ml |
|
200 g |
|
Postup
-
1
V prvej fáze pripravíme pšenový korpus tak, že pšeno orestujeme nasucho v hrnci, pridáme soľ, čierne korenie, kurkumu a všetko horúce zalejeme vodou a udusíme ako ryžu do mäkka. Po udusení necháme pšeno vychladnúť.- 2
Medzitým pripravíme zeleninovú zmes na pizzu. Papriku, cibuľu, šampiňóny nakrájame na rovnaké kúsky a na oleji orestujeme. Pred koncom opekania zeleniny ju dochutíme soľou, korením, cesnakom a oreganom. Zeleninu odložíme bokom a dokončíme pšenový korpus.- 3
Vymiešame maslo zo žĺtkami, do hmoty vmiešame pšeno a zmes odľahčíme dotuha vyšľahanými bielkami. Takto pripravený korpus natrieme na plech na hrúbku 0,5 cm a na korpus nanesieme paradajkový základ, posypeme opečenou zeleninou, na ktorú nasypeme postrúhaný syr a všetko pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 25 – 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu