Zeleninová pizza z pšena fotorecept

Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej doline, 2. mája 2013
Zeleninová pizza z pšena (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
podľa chuti
podľa chuti
1/12 ČL
800 ml
150 g
3 ks
200 g
100 g
200 g
200 g
30 g
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
100 ml
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1



    V prvej fáze pripravíme pšenový korpus tak, že pšeno orestujeme nasucho v hrnci, pridáme soľ, čierne korenie, kurkumu a všetko horúce zalejeme vodou a udusíme ako ryžu do mäkka. Po udusení necháme pšeno vychladnúť.

  2. 2



    Medzitým pripravíme zeleninovú zmes na pizzu. Papriku, cibuľu, šampiňóny nakrájame na rovnaké kúsky a na oleji orestujeme. Pred koncom opekania zeleniny ju dochutíme soľou, korením, cesnakom a oreganom. Zeleninu odložíme bokom a dokončíme pšenový korpus.

  3. 3



    Vymiešame maslo zo žĺtkami, do hmoty vmiešame pšeno a zmes odľahčíme dotuha vyšľahanými bielkami. Takto pripravený korpus natrieme na plech na hrúbku 0,5 cm a na korpus nanesieme paradajkový základ, posypeme opečenou zeleninou, na ktorú nasypeme postrúhaný syr a všetko pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 25 – 30 minút.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: