Hlavné jedlá (recepty chronologicky)

prazdny

Dusený kaleráb so smotanou a nivou

Hlavné jedlá

Kaleráby očistíme a nakrájame na centimeter hrubé plátky. V panvici rozpustíme maslo. Postupne na ňom...

prazdny

Bravčové stehno so špenátom

Bravčové mäso

Mäso starostlivo opláchneme a nakrájame tak, aby vznikol dlhý a plochý plátok. Ten potrieme soľou...

prazdny

Kaleráb v cestičku

Hlavné jedlá

Cestíčko: vajcia vymiešame s hladkou múkou, soľou, korením, tymianom, horčicou a postrúhaným syrom....

prazdny

Kaleráby plnené mäsom a šampiňónmi

Bravčové mäso

Kaleráby očistíme a zrežeme z nich vršky. Vnútro vyberieme, osolíme, podlejeme vodou a prikryté...

prazdny

Jarný plnený kaleráb

Bravčové mäso

Mladé kaleráby očistíme a vršky odkrojíme. Vnútro kalerábov vydlabeme tak, aby steny kalerábu ostali asi...

prazdny

Zapekané rezne so špargľou

Kuracie mäso

Umyté a osušené kuracie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme. V širšej panvici rozpálime olej a...

prazdny

Bravčová panenka s jarnou zeleninou

Bravčové mäso

Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a kaleráb na stĺpiky. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na...

prazdny

Parmezánové kuracie prsia

Kuracie mäso

Kuracie prsia jemne naklepneme, osolíme, okoreníme a obalíme v nastrúhanom parmezáne. Takto pripravené opekáme...

prazdny

Balotínka z prepelice na špargľovom rizote

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

prazdny

Husacia pečeň so zelenou špargľou

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

prazdny

Teľacia sviečková plnená špargľou

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a Francúzsku,...

prazdny

Hovädzie rezne s listovým šalátom

Hovädzie mäso

Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, z...

prazdny

Kurča s ananásom

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájame na kocky. Dáme do misy a osolíme, pridáme vajcia a solamyl...

prazdny

Kurací špíz s marhuľovou omáčkou

Kuracie mäso

Kúsky kuracích pŕs napicháme na špajľu striedavo s cibuľkou, paprikou, slaninkou, čím vznikne špíz,...

prazdny

Bravčová panenka v kelovom liste

Bravčové mäso

Potrebujeme 4 kusy panenky. Kelový list oblanžírujeme, na list položíme šunku, syr, panenku,...

prazdny

Steak s fazuľovým županom a nivou

Hovädzie mäso

Hovädzí steak opečieme na prírodno. Fazuľové struky trochu prevaríme, asi 25 kusov obalíme v oravskej...

prazdny

Hliva ustricová na listovom šaláte s medovo-balsamicovým dressingom

Bezmäsité jedlá

Hlivu ustricovú natrháme pozdĺžne, vypražíme v slnečnicovom oleji do zlata a necháme na papieri odkvapkať. Med,...

prazdny

Huby na smotane s chrenom

Bezmäsité jedlá

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a opláchnuté, nahrubo pokrájané huby, ochutíme...

prazdny

Tatársky biftek z húb

Bezmäsité jedlá

Huby očistíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Na panvicu s olejom pridáme zomleté huby, mierne...

prazdny

Hlivovo–fazuľový paprikáš

Bezmäsité jedlá

Cibuľu pokrájame nadrobno a urestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a...

prazdny

Zapečené huby s hermelínom

Bezmäsité jedlá

Na horúci olej dáme nasekanú cibuľu a necháme ju osmažiť dozlatista. Potom pridáme na kocky nakrájané hlavičky...

prazdny

Pirohy plnené hubami

Bezmäsité jedlá

Najprv si pripravíme plnku. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Maslo rozpustíme, speníme nadrobno...

prazdny

Šampiňóny na smotane so syrom

Bravčové mäso

Očistené a pokrájané huby podusíme na polovici masla. Pridáme šunku nakrájanú na rezance, koňak a...

prazdny

Cestovinový šalát s hubami

Cestoviny

Cestoviny uvaríme v osolenej ode. Huby očistíme, cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. V panvici...

prazdny

Hubový závin

Hlavné jedlá

Očistené huby nakrájame na menšie kúsky. Na tuku speníme nakrájanú anglickú slaninu a nakrájanú cibuľu, ...

prazdny

Polenta s kuriatkovým glacé

Bezmäsité jedlá

Najemno nasekanú šalotku a huby orestujeme na panvičke a podlejeme vínom, pridáme bylinky, okoreníme, ...

prazdny

Plnené klobúky bedlí

Bezmäsité jedlá

Najprv si urobíme bešamel – roztopíme na panvici maslo a rozmiešame v ňom múku. Potom ju...

prazdny

Hlivová omáčka s rezancami

Cestoviny

Huby očistíme, potom šampiňóny prepolíme, hlivu nadrobno nasekáme a mrkvu nakrájame na malé kocky. V...

prazdny

Hubové rezne

Bezmäsité jedlá

Čerstvé huby očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a...

prazdny

Hubové zemiakové placky

Bezmäsité jedlá

Ošúpané a nastrúhané surové zemiaky osolíme. Huby jemne rozsekáme, osolíme a udusíme vo vlastnej šťave....

prazdny

Farfalle s hríbikmi

Cestoviny

Huby očistíme a pokrájame na štvrtiny, cibuľu pokrájame a speníme na oleji, pridáme huby a...

prazdny

Hubové palacinky

Bezmäsité jedlá

Z prísad urobíme cesto, ktoré necháme 10 – 15 minút postáť. Na rozohriatom oleji upečieme...

prazdny

Zapekané špagety s hubami a so syrom

Kuracie mäso

Špagety uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a necháme vychladnúť. Na olivovom oleji opražíme na...

prazdny

Omeleta plnená špenátom a šampiňónmi

Bezmäsité jedlá

Na oleji urestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme špenát a dusíme asi 15 minút...

prazdny

Kuriatkové rizoto

Bezmäsité jedlá

Ryžu varíme v dostatočnom množstve vody 14–16 minút. Poriadne prepláchneme a scedíme. Na veľkej panvici...

prazdny

Kaleráb plnený hubami

Bezmäsité jedlá

Mladé kaleráby vydlabeme, aby steny zostali hrubé 0, 5 cm. Naplníme hubovou plnkou, skrojené...