Kura na mede s rozmarínom

peter64 - fotkapeter64, 8. januára 2010

tento recept mám od švagrininej svokry.

Suroviny

1300-2000 g
2 vetvičky
2 PL
2 strúčiky
1/2
2 PL
1 čl




Postup

  1. 1

    Kura očistíme a umyjeme. Osušíme ho a zvonka aj zvnútra osolíme. Lístky z jednej vetvičky rozmarínu vložíme do kurčaťa. Stehná zviažeme k sebe a krídla prekrížime, aby si kura pri pečení udržalo tvar.

  2. 2

    Keď kura vložíme do pekáča, pridáme maslo a zvyšok rozmarínu. Podlejeme trochou vody a pečieme v predhriatej rúre 50 minút pri teplote 180°C. K prelisovanému cesnaku pridáme citrónovú šťavu a med. Medovou marinádou potierame kura počas pečenia.

  3. 3

    Kura vyberieme z pekáča, z výpeku zlejeme prebytočný tuk a zvyšok nalejeme cez sitko do kastrólika. V troške vody rozmiešame solamyl a prilejeme do výpeku. Omáčku povaríme. Kura naporciujeme, vrátime do pekáča, zalejeme medovou omáčkou, posypeme opraženými mandľami a krátko prehrejeme. vhodnou prílohou sú varené alebo opekané zemiaky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia