Pivné rožky
Z ohriateho piva, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme ho k ostatným surovinám a vypracujeme...
Bravčové karé s cibuľou a so slaninou
Bravčové karé umyjeme, jemne osušíme obrúskom. Plátky mäsa osolíme, okoreníme a dáme na pekáč....
Lenivý paradajkový pretlak
Pri úžasnej úrode paradajok je varenie pretlaku nekonečný príbeh. Ja ho už roky robím takto jednoducho....
Králik z rímskeho pekáča
Podarilo sa mi zohnať zopár domácich králikov, tak som sa rozhodoval na aký spôsob jedného spravím,...
Zemiaková polievka s paletou vôní
Vďaka mojim štedrým hríbovým „3om kráľom“, prof. Krúpovi, Ďurkovi Davalovi a TibÝkovi Nagyovi, ...
Jablkovo-banánová detská výživa
Suseda mi dala jablká a tak som uvarila detskú výživu pre vnúčatá.
Jablkovo-tvarohový obrátený koláč
Je veľa spôsobov ako pripraviť obrátený koláč. Výborná svieža chuť, ktorej sa nedá odolať...
Nepečený černicový zákusok
Bez múky, s minimom cukru. Práve začali dozrievať černice, ktoré ako jedny z mála...
Zemiakový podlesník na plechu
Toto rýchle a jednoduché jedlo patrí k mojim obľúbeným.
Bezlepkové čokoládové sušienky
Ďalšia klasika vo verzii (nielen) pre ľudí s diétami. Bez vajec, laktózy a lepku...
Škoricové zvitky z lístkového cesta
Veľmi rýchle, voňavé a chutné škoricové zvitky. Toto zvládne hádam každý, je to jednoduché....
Nepečený zákusok s lesným ovocím
Bezlepkový, nízkosacharidový, bezlaktózový a hlavne rýchly.
Medové krídelká s barbecue omáčkou
Upečené do chrumkava, šťavnaté vnútri a pritom tak jednoduché.
Keď konečne môžem podľa Zuzany Haasovej
Speváčka a herečka Zuzana Haasová pripravila výdatnú dobrotu z kuracieho mäsa.
Buchty na pare s kombinovanou plnkou
Svojho času ma naša spoluvareška Izabella929 zaujala aj svojimi mixtúrami džemov a lekvárov, tak som skúsil...
Black forest cupcakes
Cupcakes inšpirované skvelou tortou black forest, s plnkou z čerešní marinovaných v rume. Šťavnaté a...
Výborný ríbezľový koláč
To "výborný" je oficiálny názov receptu ako som ho prevzala z internetu, ale môžem potvrdiť, že je naozaj výborný....
Šatôčka plnená „ratatouille“ s tekvicovým krémom
Z múky, vajec a oleja vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať 8 hodín.
Hráškovo-mätové rizoto s morskými plodmi
Koreňovú zeleninu očistíme a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme ryžu, orestujeme a podlejeme bielym vínom...
Nátierka z kešu orechov
Keď už pridávam nátierky, tak ešte pridám túto jednu tak trocha netypickú, zdravšiu - z...
Vanilkový veniec
Cesto som pripravila z polovičnej dávky podľa tohto môjho receptu na kysnuté koláče, ktoré sa vždy...
Škótske vajce
Vajcia uvaríme a olúpeme. Mäso pomelieme. Do mäsa pridáme soľ, rascu, majorán, ...
Pikantný šalát z cukety a cíceru
Šalát sa môže podávať teplý alebo studený, ako samostatné jedlo alebo ako príloha k mäsu či...
Opekané kuracie so zeleninou
Rýchly a ľahký obed, môže sa podávať s ryžou alebo len tak.