Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablčník s tvarohom a mrveničkou fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 18. septembra 2021
Jablčník s tvarohom a mrveničkou (fotorecept)
Foto: helena10

Chutný koláč s jablkami, tvarohom a mrveničkou. Upečený dnes na malom plechu.

50 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1 hrnček
1/4 hrnčeka
1/2 KL
štipka
60 g
1 ks
Jablková náplň:
4 ks stredne veľké
1 bal.
1 PL
2 PL
Tvarohová náplň:
250 g
1 bal.
1 PL
1 ks
1 - 2 PL
trocha  (nastrúhaná)
Posýpka:
2 PL
2 PL (alebo krupica)
2 PL
1 KL
Okrem toho:
 (na vymastenie plechu)
 (na posypanie plechu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si jablkovú náplň z očistených a na drobné kocky nakrájaných jabĺk. K jablkám pridáme ostatné ingrediencie a premiešame. Následne si spravíme tvarohovú náplň vymiešaním uvedených surovín. Moja tvarohová plnka bola riedka, preto som do nej ešte pridala 1 PL detskej krupice. Rozmrvíme si suroviny na posýpku a hotovú odložíme do chladničky.

    Jablčník s tvarohom a mrveničkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V miske vymiesime suroviny na cesto. Ak je lepkavé, pridáme múku. Vyvaľkáme ho do vymastenej a vysypanej malej štvorcovej formy 22 cm x 22 cm x 5 cm. Rukami roztlačíme trochu aj na boky plechu.

    Jablčník s tvarohom a mrveničkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozvaľkané cesto rozložíme jablkovú náplň. Na jablkovú plnku rozotrieme tvarohovú náplň a vrch posypeme mrveničkou – posýpkou. Piekla som vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 50 minút. Treba sledovať podľa svojej rúry. Vychladnutý koláč som posypala práškovým cukrom. Dobrú chuť!

    Jablčník s tvarohom a mrveničkou (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Jablka a tvaroh spolu hezky ladí, pěkný receptík i foto. Mně by moc chutnalo, hezky ke kafíčku hmm
beanina
Prosím vás, čas pečenia je ozaj 50min?
Ďakujem
marienka44
Ja by som zmenila poradie. Na cesto by som dala najprv tvaroh, nato jabĺčka a nakoniec posýpku (mrvenicku). Takto robím kysnutý koláč. Šťava z jabĺk vsiakne do tvarohu. Neviem, či uvažujem správne.
helena10
Tvarohová plnka nie je tuhá. Záleží od tvarohu.
Vyskúšaj. Kreativite sa medze nekladú. 😉