Arašidový zákusok
Arašidový zákusok

Najjednoduchší recept na Snickers rezy

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 20. septembra 2021

Zákusok sa pomerne rýchlo pripravuje a výsledkom sú veľmi chutné rezy, ktoré sa svojou chuťou skutočne sa podobajú tyčinkám Snickers. Deti boli veľmi Zobraziť celý popisZákusok sa pomerne rýchlo pripravuje a výsledkom sú veľmi chutné rezy, ktoré sa svojou chuťou skutočne sa podobajú tyčinkám Snickers. Deti boli veľmi potešené, a práve oni sú najlepšími odborníkmi na sladkosti.
Zdroj: https://youtu.be/V2soXzQkuDk

20
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto (na 2 pláty):
15 g
15 g
1/2 ČL
20 g
4 ks
80 g
Plnka:
250 g
380 g (uvarené)
200 g opražené
180 g
Na navlhčenie plátov:




Postup

  1. 1

    Pláty: Vyšľahať dva bielky so 40 g cukru do hustej peny, pridať dva žĺtky a pokračovať v šľahaní na nízkych otáčkach mixéra. Potom pridať múku (7,5 g hladká + 7,5 g polohrubá), prášok do pečiva (¼ ČL), kakao (10 g) a dôkladne premiešať. Cesto naliať do formy s rozmermi 20×20 cm a piecť 25 minút pri 175 °C. Rovnakým postupom pripraviť ešte jeden plát.

  2. 2

    Plnka: Mäkké maslo vyšľahať do nadýchaného stavu na vysokých otáčkach mixéra po dobu cca 10 minút, pričom postupne pridávať uvarené zahustené mlieko. Pridať pomleté piškóty, opražené rozdrvené arašidy a dôkladne premiešať.

  3. 3

    Zostaviť v poradí: plát navlhčený kávou - plnka - plát navlhčený kávou. Zákusok sa bude lepšie zostavovať keď pláty budú vložené do formy, v ktorej boli upečené. Zákusok zľahka stlačiť a vložiť do chladničky na 12 hodín. Ozdobiť podľa želania.

  4. 4

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/V2soXzQkuDk

Diskusia k receptu

haji
Hmm, to vypadá moc dobře, takové rezy! A že děti majú chlupaté jazýčky nepochybuji. Asi jsem pořád ještě dítě.... haha Pekný receptík, krásné foto!
adjunkt
...pri tej múke nie je chyba? Nemá tam byť len 30 g polohrubej múky?