Cícerovo-fazuľová polievka s karfiolovými listami

blissofplants - fotkablissofplants, 17. septembra 2021

Používate listy z karfiolu? Určite ich nezahadzujte?, sú plné vitamínov a nič nepokazíte ak ich napr. pridáte do polievky. Príjemný víkend všetkým. ?

Suroviny

1 PL podľa vlastného výberu
1 ks
3 strúčiky
1 ks
150 g (namočená cez noc vo vode)
150 g (namočený cez noc vo vode)
2 l
100 g (alebo paradajky v konzerve)
1 ks
1 ks
2-3 ks




Postup

  1. 1

    Na zohriatom oleji pár minút opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu s nakrájaný stonkovým zelerom.

  2. 2

    Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak.

  3. 3

    Cez noc namočenú fazuľu a cícer dobre prepláchneme a pridáme do hrnca. Zalejeme vodou, prikryjeme hrniec a varíme aspoň hodinu.

  4. 4

    Dobre ochutíme.

  5. 5

    Po hodine varenia pridáme nakrájanú zeleninu, paradajky a karfiolové listy. Varíme kým fazuľa, cícer a zelenina nezmäknú.

  6. 6

    Ak treba, dochutíme. Podávame s čerstvým chlebíkom.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, suroviny. Přiznám se, že z kupovaného karfiolu mě ani nenapadá listy použít. Něco jako blok skrze chemický postřik. No a domácí karfiol už nemáme a mít nebudeme. Napadly mi listy kelu, s tými by to šlo též. Krásná fotečka a líbí se mi i ty dva krajíce chleba, o sytost je postarané. Hezký víkend!
blissofplants
@haji (17.9.2021 21:53)

Ďakujem milá @haji 🧡 áno, z kupovaných potravín to je vždy trochu 'riziko' , nemôžme si byť úplne 100% isté ani s organickou produkciou potravín 🤷‍♀️ sú naozaj zdravšie? Alebo je to opäť iba reklamný ťah?rozhodnutie čo použiť a čo nie zo zeleniny je na každom z nás😉ja som za menej odpadu😊či je vôbec ešte niečo 100%ne zdravé v dnešnej dobe, keď to kúpime v obchode, som si už nie istá..príjemný víkend aj tebe💛




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia