erikapasinska nemá fotku

Erikapasinska

«1 2 »

Bulgur s hlivou Bulgur s hlivou Vaše

Máte radi hlivu? V kombinácii s chutnou zeleninou a výraznou chuťou balkánskeho syra je to mňamka :-)

Dusená zelenina s cícerom Dusená zelenina s cícerom Vaše

Na panvici s hrubým dnom rozohrejeme olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme. Ošúpanú mrkvu, kaleráb a pór nakrájame na kocky veľké asi ako je veľkosť jedného cíceru. Zeleninu pridáme k cibuli, podlejeme vodou z uvareného cíceru a dosolíme, ak treba. Prikryjeme a dusíme do skoro mäkka. Ďalej pridáme uvarený cícer a dochutíme oreganom. Ešte chvíľku spolu dusíme a môžeme podávať. Na tanieri dochutíme napríklad gomasiom.

Brokolicová polievka so zeleninovým vývarom Brokolicová polievka so zeleninovým vývarom Vaše

Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme soľ a na rovnako veľké kúsky nakrájanú brokolicu. Ochutíme maha korením (zmes rasce, horčičných a koriandrových semienok) a kurkumou a zalejeme zaleninovým vývarom. Varíme 3 – 5 minút. Na tanieri si polievku môžeme dochutiť kvapkou sójovej omáčky.

Zelerová omáčka Zelerová omáčka Vaše

Chcela som variť petržlenovú omáčku, v obchode však nemali petržlen. Kúpila som teda zeler, že urobím zelerovú a takýto je výsledok :-)

Mrkvová fašírka Mrkvová fašírka Vaše

Pri varení mam rada jednoduché postupy. Fašírkovú zmes najčastejšie rozotriem na plech a zapečiem. Hotovú fašírku potom nakrájam na štvorce alebo trojuholníky.

Krúpy s kyslou kapustou a tempehom Krúpy s kyslou kapustou a tempehom Vaše

Ak máte radi strapačky s kyslou kapustou, tak vám toto jedlo bude určite chutiť. Je to ich zdravšia verzia.

Zimná polievka Zimná polievka Vaše

Krémové polievky varím bez smotany. Chuť smotany sa samozrejme nedá nahradiť. Polievka však bude veľmi chutná keď použijete kvalitný zeleninový vývar. Krémovú konzistenciu zabezpečí zemiak.

Kaša so zelerom Kaša so zelerom Vaše

Čo radi raňajkujete? Ja najčastejšie kašu. Sladké kaše mi prestali chutiť, začala som si pripravovať zeleninové. Chutia skvele, veď vyskúšajte.

Koložvárska kapusta vegánska Koložvárska kapusta vegánska Vaše

Kyslá kapusta je pre našu lokalitu najlepším zdrojom vitamínu C. Počas zimy je ideálne konzumovať ju čerstvú, každý deň v malom množstve. Jednoduchý recept čo sa týka surovín, trochu náročnejšia príprava, výsledok však stojí za to :-) http://www.erikapasinska.sk/products/kolozvarska-kapusta-veganska1/

Vegetariánske francúzske zemiaky Vegetariánske francúzske zemiaky Vaše

Vegetariánsku verziu francúzskych zemiakov som jedla prvýkrát v Ášrame v Střilkach, kde bolo skvelé všetko jedlo :-) Trochu upravenú verziu môžete ochutnať aj vy.

Tekvicové karí Tekvicové karí Vaše

Koreniny indie sa stali súčasťou mojej kuchyne. Toto jedlo som ochutnala na dovolenke. Keďže mi veľmi chutilo, uvarila som ho aj mojim priateľom. <a href="http://www.chutnezdravie.sk/products/tekvicove-kari/" target="_blank">http://www.chutnezdravie.sk/products/tekvicove-kari/</a>

Dusený pór Dusený pór Vaše

Keď používame zeleninu podľa aktuálnej sezóny, v zime máme menej možností pri varení. O to viac môžeme zapojiť našu kreativitu :-) Dusený pór je moje obľúbené jedlo. Pór mi rastie v záhradke, preto ho varím často.<br /> <a href="http://www.chutnezdravie.sk/products/duseny-por/" target="_blank">http://www.chutnezdravie.sk/products/duseny-por/</a>

Zelené struky so šošovicou Zelené struky so šošovicou Vaše

Rýchla letná mňamka :-)

Nátierka z údeného tofu Nátierka z údeného tofu Vaše

Milujem jednoduché recepty a keď je výsledok ešte aj chutný a zdravý :-)

Cícerová nátierka s mrkvou Cícerová nátierka s mrkvou Vaše

Cícerová nátierka "humus" je veľmi známa a patrí k mojim obľúbeným. Táto verzia nátierky je bez cesnaku a doplnená mrkvou, ktorá urobí nátierku jemnejšou.

Karfiol a brokolica so „syrovou“ omáčkou Karfiol a brokolica so „syrovou“ omáčkou Vaše

Leto nám prináša pestré farby, ktoré môžeme mať aj na tanieri. A tiež jedlé kvety, ktoré skrášlia a obohatia šalát :-)

Cícer v horčicovej omáčke so zeleninovými hranolkami Cícer v horčicovej omáčke so zeleninovými hranolkami Vaše

Milujem cícer na všetky spôsoby. Dá sa z neho urobiť nátierka, omáčka alebo ho môžete pripraviť tak, ako uvádzam v tomto recepte.


«1 2 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist