erikapasinska nemá fotku

Erikapasinska


Kaša so zelerom Kaša so zelerom Vaše

Čo radi raňajkujete? Ja najčastejšie kašu. Sladké kaše mi prestali chutiť, začala som si pripravovať zeleninové. Chutia skvele, veď vyskúšajte.

Koložvárska kapusta vegánska Koložvárska kapusta vegánska Vaše

Kyslá kapusta je pre našu lokalitu najlepším zdrojom vitamínu C. Počas zimy je ideálne konzumovať ju čerstvú, každý deň v malom množstve. Jednoduchý recept čo sa týka surovín, trochu náročnejšia príprava, výsledok však stojí za to :-) http://www.erikapasinska.sk/products/kolozvarska-kapusta-veganska1/

Vegetariánske francúzske zemiaky Vegetariánske francúzske zemiaky Vaše

Vegetariánsku verziu francúzskych zemiakov som jedla prvýkrát v Ášrame v Střilkach, kde bolo skvelé všetko jedlo :-) Trochu upravenú verziu môžete ochutnať aj vy.

Tekvicové karí Tekvicové karí Vaše

Koreniny indie sa stali súčasťou mojej kuchyne. Toto jedlo som ochutnala na dovolenke. Keďže mi veľmi chutilo, uvarila som ho aj mojim priateľom. <a href="http://www.chutnezdravie.sk/products/tekvicove-kari/" target="_blank">http://www.chutnezdravie.sk/products/tekvicove-kari/</a>

Dusený pór Dusený pór Vaše

Keď používame zeleninu podľa aktuálnej sezóny, v zime máme menej možností pri varení. O to viac môžeme zapojiť našu kreativitu :-) Dusený pór je moje obľúbené jedlo. Pór mi rastie v záhradke, preto ho varím často.<br /> <a href="http://www.chutnezdravie.sk/products/duseny-por/" target="_blank">http://www.chutnezdravie.sk/products/duseny-por/</a>

Zelené struky so šošovicou Zelené struky so šošovicou Vaše

Rýchla letná mňamka :-)

Nátierka z údeného tofu Nátierka z údeného tofu Vaše

Milujem jednoduché recepty a keď je výsledok ešte aj chutný a zdravý :-)

Cícerová nátierka s mrkvou Cícerová nátierka s mrkvou Vaše

Cícerová nátierka "humus" je veľmi známa a patrí k mojim obľúbeným. Táto verzia nátierky je bez cesnaku a doplnená mrkvou, ktorá urobí nátierku jemnejšou.

Karfiol a brokolica so „syrovou“ omáčkou Karfiol a brokolica so „syrovou“ omáčkou Vaše

Leto nám prináša pestré farby, ktoré môžeme mať aj na tanieri. A tiež jedlé kvety, ktoré skrášlia a obohatia šalát :-)

Cícer v horčicovej omáčke so zeleninovými hranolkami Cícer v horčicovej omáčke so zeleninovými hranolkami Vaše

Milujem cícer na všetky spôsoby. Dá sa z neho urobiť nátierka, omáčka alebo ho môžete pripraviť tak, ako uvádzam v tomto recepte.

Pečený zeler Pečený zeler Vaše

Dnešný recept je inšpiráciou, ako sa dá navariť chutné a zároveň zdravé jedlo. Môj otec vyrástol na tradičnej slovenskej kuchyni. Keď ochutnal tento pečený zeler. ešte si pridal, ďalší :-)

Mrkvová omáčka Mrkvová omáčka Vaše

Jar je v plnom prúde. V záhrade mi rastú reďkovky a šalátiky ale na uvarenie obeda to zatiaľ nestačí. Preto ešte používam zeleninu, ktorá sa dá skladovať. Dnes je to sladká mrkvička :-)

Kôprová omáčka vegán so šošovicou Kôprová omáčka vegán so šošovicou Vaše

Na prednáškach sa stretávam s prosbou o rýchly recept na chutné jedlo. Tento týždeň mi moja mamina poslala kôpor. Okrem toho, že mi jeho úžasná vôňa pripomína leto u mojej babky, ktorá fantasticky varila. Spomenula som si na super rýchly recept na kôprovú omáčku. Dalo by sa povedať, že je to moje najobľúbenejšie letné jedlo.

Chutné zelerovo-mrkvové hranolky s pohánkou Chutné zelerovo-mrkvové hranolky s pohánkou Vaše

V zimných chladných dňoch sa môžeme zahriať okrem teplého čajíku aj s pohánkou, ktorá je u nás známa svojimi priaznivými účinkami na kŕčové žily. Doplnila som ju zelerovo-mrkvovými hranolkami. Keďže na makrobiotickom tanieri by nemala chýbať strukovina, hranolky si môžeme namáčať do šošovicovej omáčky. Ešte za lyžicu pickles a je to hotovo.



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist