Koložvárska kapusta vegánska
Foto: erikapasinska
Kyslá kapusta je pre našu lokalitu najlepším zdrojom vitamínu C. Počas zimy je ideálne konzumovať ju čerstvú, každý deň v malom množstve. Jednoduchý recept Zobraziť celý popisKyslá kapusta je pre našu lokalitu najlepším zdrojom vitamínu C. Počas zimy je ideálne konzumovať ju čerstvú, každý deň v malom množstve. Jednoduchý recept čo sa týka surovín, trochu náročnejšia príprava, výsledok však stojí za to :-) http://www.erikapasinska.sk/products/kolozvarska-kapusta-veganska1/
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si jednotlivé suroviny. Uvaríme ryžu. Kyslú kapustu nakrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca, podlejeme vodou a necháme dusiť asi pol hodinu. Cibuľu orestujeme na rozpálenom oleji, pridáme cesnak, pletú papriku a na malé kocky nakrájaný tempeh. Tempeh trochu opečieme a odstavíme.
- 2
Zapekaciu misu potrieme olejom, kapustu rozdelíme na dve časti. Polovicu dáme ako prvú vrstvu, potom ryžu, tempeh, opäť kapustu a polejeme smotanou. Dáme piecť pri teplote 200 °C na 30 minút.
Tiež koložvárska kapusta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.jaktak.cz/jak-pouzivat-tempeh-sojovy-hermelin.htm...
Tempeh je fermentovaná sója. Sója je pre nás ťažko stráviteľná, vo fermentovanej forme ju dokážeme lepšie stráviť.