Hlivový bulgur
Hlivový bulgur

Bulgur s hlivou

erikapasinska - fotkaerikapasinska, 22. júna 2018

Máte radi hlivu? V kombinácii s chutnou zeleninou a výraznou chuťou balkánskeho syra je to mňamka :-)

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

160 g
250 g
4 ks
150 g
150 g
150 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bulgur opláchneme a dáme variť s vodou v pomere 1:2, pridáme soľ. Keď sa začne variť, prikryjeme pokrievkou a stiahneme ohrev na minimum. Varíme 10 minút, odstavíme a necháme 15 minút dôjsť v zatvorenom hrnci.

  2. 2

    Paradajky zalejeme vriacou vodou, necháme 10 minút postáť. Potom ich ošúpeme a pokrájame. Hlivu, pór a papriku očistíme a pokrájame na pásiky. V hrnci zohrejeme olej, pridáme kurkumu a mletú rascu, chvíľu prehrejeme. Pridáme hlivu, paradajky a soľ, dusíme 3 minúty. Pridáme papriku, ak treba aj trochu vody. Keď je paprika skoro mäkká, pridáme pór, dusíme 1-2 minúty. Zeleninu zmiešame s uvarenou kukuricou a uvareným bulgurom a posypeme nastrúhaným balkánskym syrom.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: