Bulgur s hlivou
Foto: erikapasinska
Máte radi hlivu? V kombinácii s chutnou zeleninou a výraznou chuťou balkánskeho syra je to mňamka :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bulgur opláchneme a dáme variť s vodou v pomere 1:2, pridáme soľ. Keď sa začne variť, prikryjeme pokrievkou a stiahneme ohrev na minimum. Varíme 10 minút, odstavíme a necháme 15 minút dôjsť v zatvorenom hrnci.
- 2
Paradajky zalejeme vriacou vodou, necháme 10 minút postáť. Potom ich ošúpeme a pokrájame. Hlivu, pór a papriku očistíme a pokrájame na pásiky. V hrnci zohrejeme olej, pridáme kurkumu a mletú rascu, chvíľu prehrejeme. Pridáme hlivu, paradajky a soľ, dusíme 3 minúty. Pridáme papriku, ak treba aj trochu vody. Keď je paprika skoro mäkká, pridáme pór, dusíme 1-2 minúty. Zeleninu zmiešame s uvarenou kukuricou a uvareným bulgurom a posypeme nastrúhaným balkánskym syrom.
Tiež bulgur:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu