Cícer v horčicovej omáčke so zeleninovými hranolkami
Foto: erikapasinska
Milujem cícer na všetky spôsoby. Dá sa z neho urobiť nátierka, omáčka alebo ho môžete pripraviť tak, ako uvádzam v tomto recepte.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na hranolky, opražíme ich na rozpálenom oleji, trochu osolíme.
- 2
Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme jačmenný slad, horčicu, lahôdkové droždie, tofu nakrájané na kocky a hrnček vývaru alebo vody. Chvíľu prehrejeme a rozmixujeme. Podľa potreby dochutíme a doplníme vodu. Keď je omáčka hotová pridáme uvarený cícer a prehrejeme.
- 3
K tejto dobrote som si dala uvarené pšeno (po uvarení ho môžete dať do nejakej formy a keď vychladne, drží tvar) a čerstvý šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vyzeratá to krásne, dakujem za vyskusanie :-)