Kaša so zelerom
Foto: erikapasinska
Čo radi raňajkujete? Ja najčastejšie kašu. Sladké kaše mi prestali chutiť, začala som si pripravovať zeleninové. Chutia skvele, veď vyskúšajte.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme zeler a nastrúhame na veľkom strúhadle. Opražíme na rozpálenom oleji a pridáme soľ. Keď je zeler mäkký, pridáme uvarenú ryžu a podlejeme vodou, podľa toho akú hustú kašu máme radi. Ja mám často uvarenú nejakú obilninu z predošlého dňa. Preto mám takéto raňajky veľmi rýchlo hotové. Keď nemáme uvarenú obilninu, zalejeme zeler vodou a pridáme vločky. Môžeme použiť akékoľvek vločky (ovsené, ryžové, pohánkové...). Necháme chvíľu prejsť varom, aby sa ryža trochu rozvarila. Kaša je hotová, môžeme ju rozmixovať keď potrebujeme jemnejšiu konzistenciu. Ja nemixujem.
- 2
Ešte dochutíme lahôdkovým droždím a kôprom (mám ho v mrazničke, z letnej úrody). Môžeme pridať slnečnicové alebo tekvicové semienka, čerstvú zeleninu podľa vlastnej chuti.
Tiež kaša:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem :-) Tiež mám niekedy takúto kašu ako obed alebo aj večeru :-)
Ďakujem :-) skvelá kombinácia je aj s cibuľkou alebo pórom.
Vytuněno strouhnutou červenou řepou.
A s mrkví nastouhanou a opečenou na másle, jako ten celer. Vlastně rýže je dobrá sned se vším!