Zeleninová kaša
Zeleninová kaša

Kaša so zelerom

erikapasinska - fotkaerikapasinska, 12. januára 2018

Čo radi raňajkujete? Ja najčastejšie kašu. Sladké kaše mi prestali chutiť, začala som si pripravovať zeleninové. Chutia skvele, veď vyskúšajte.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
600 g uvarená (alebo ovsené vločky)
 lahôdkové




Postup

  1. 1

    Očistíme zeler a nastrúhame na veľkom strúhadle. Opražíme na rozpálenom oleji a pridáme soľ. Keď je zeler mäkký, pridáme uvarenú ryžu a podlejeme vodou, podľa toho akú hustú kašu máme radi. Ja mám často uvarenú nejakú obilninu z predošlého dňa. Preto mám takéto raňajky veľmi rýchlo hotové. Keď nemáme uvarenú obilninu, zalejeme zeler vodou a pridáme vločky. Môžeme použiť akékoľvek vločky (ovsené, ryžové, pohánkové...). Necháme chvíľu prejsť varom, aby sa ryža trochu rozvarila. Kaša je hotová, môžeme ju rozmixovať keď potrebujeme jemnejšiu konzistenciu. Ja nemixujem.

  2. 2

    Ešte dochutíme lahôdkovým droždím a kôprom (mám ho v mrazničke, z letnej úrody). Môžeme pridať slnečnicové alebo tekvicové semienka, čerstvú zeleninu podľa vlastnej chuti.

Diskusia k receptu

alena45
Cestou z práce som rozmýšľala, ako by som využila cca polovicu zeleru. A teraz na mňa vyskočil tento recept, a ver tomu, že takéto niečo by chutilo aj mne. Zajtra sa do toho určite pustím, mne to bude stačiť aj na obed. Takže dík za recept.
kukulienka71
Erika, tvoj nápad ma zaujal, tiež mám rada ľahké raňajky a podľa možnosti teplé. Pre istotu ukladám a ďakujem. Sama som zvedavá, ako mi bude táto neobvyklá kombinácia chutiť:-)
mijaita
Dneska jsem po vcerejších masových orgiích, dostala chuť na něco bezmasého. Už podle více receptů od tebe jsem vařila, tak došlo dnes na tenhle. Nejen vyjímečná chuť opečeného celeru na másle s troškou panenského, řepkového oleje, ale i skvělá chuť tebi. Tím jsem posypala ten do růžova opečený celer a smíchala s basmati uvařenou rýží. Musím říct, že ten kopr mi tam chutná, když není tebi. Takže buď s droždím příště, nebo jen s koprem. Každopádně jsem ráda za tenhle super recept, děkuji!
Vytuněno strouhnutou červenou řepou.