Strukoviny
Strukoviny

Základný recept na varenie cíceru a fazule

erikapasinska - fotkaerikapasinska, 5. mája 2018
Základný recept na varenie cíceru a fazule
Foto: erikapasinska

Suroviny

1 šálka (alebo fazuľa)
3 - 4 šálky
kúsok
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Strukovinu opláchneme a namočíme do vody na 8 – 10 hodín, potom vodu zlejeme. Pridáme čistú vodu a uvedieme do varu, varíme bez pokrievky. Ak sa tvorí pena, pozbierame ju a pridáme kombu riasu. Varíme takmer do mäkka. Pridáme soľ a varíme ešte 10 minút.

  2. 2

    Ak si varíme strukoviny do zásoby, pripravíme si čisté zaváracie poháre so skrutkovacími vrchnákmi. Ešte vriace strukoviny aj s tekutinou opatrne naberačkou (tak, aby sme nepooblievali závit, kde sa pohár zatvára) vlejeme do pohárov a hneď čo najsilnejšie zatvoríme, čím sa v pohári vytvorí podtlak. Poháre postavíme hore dnom a necháme vychladnúť. Uskladňujeme v chladničke a spotrebujeme do 2 týždňov. S takto pripravenou strukovinou si potom rýchlo navaríte akékoľvek jedlo.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: