Fazuľová polievka na spôsob chilli
Veľmi jednoduchý, veľmi rýchly a veľmi hustý recept z blog. fatfreevegan. com. Pokojne si ho...
Morčacie kocočky v strúhanej zelenine
Veľmi rýchly, jednoduchý a chutný obed... len tak podľa svojej fantázie...
Bravčové koleno na pive
Bravčové koleno prešpikujeme kúskami cesnaku. Vložíme do hrnca, zalejeme litrom piva. Pridáme očistenú mrkvu,...
Paštrnákový krém
Na tento recept som náhodne natrafila pri listovaní v časopise a hneď ma zaujal. Tak som...
Španielska panvica – valencijská ryža
Cibuľu a cesnak nakrájame. Kuracie prsia, chorizo, rajčiny a farebnú papriku nakrájame na rovnako...
Fondantová poleva - pravá
Pod názvom FONDANT, alebo fondát sa dnes rozumie každá biela hmota, ktorá sa natrie na...
Obyčajný guláš v kotline, kotlinke
Tak, som tu opäť. Ak Vás unavujem, tak treba napísať. Na to sú komentáre. Ale pekne po...
Kukuricová polievka
Skúšali ste už kukuricovú polievku? Ja som ju robila prvýkrát, keďže rada skúšam ešte nevyskúšané....
Poľovnícka misa
Ani neviem, preco to tak volame... Je to jednoduche jedlo z holandskej kuchyne, ktore robievam...
Hlivová omáčka s rezancami
Huby očistíme, potom šampiňóny prepolíme, hlivu nadrobno nasekáme a mrkvu nakrájame na malé kocky. V...
Sliepka s puchrovou omáčkou
V tejto časti seriálu o slovenských dobrotách nám folklorista Jozef Mak s knihovníkom Pavlom Baťalíkom ukážu ďalší...
Hubové ragú a medvedia quinoa
S ocinom sme boli cez víkend natrhať asi prvý Kysucký medvedí cesnak... ten chudáčik potom prekonal...
Špargľová dobrota
Špargľu očistíme a niekoľko minút povaríme v zeleninovom vývare s maslom. Potom ju opatrne vyberieme a...
Zelerová polievka s pečenou zelenou fazuľkou a so šampiňónmi
V hrnci na miernom ohni zohrejeme olej. Nakrájame cibuľu a cesnak a pridáme do hrnca.
Batatové gnocchi podľa Miss Slovakia
Batatové ňoky (gnocchi) pripraví víťazka súťaže krásy Miss Slovakia 2007 Veronika Vágnerová, rodená Husárová.
Cícerovo-zemiaková tikka masala
Ahojte, do tohto receptu som použila tikka masala omáčku (nekupujem omáčky často ale občas prečo nie)....
Risotto con funghi
Ďalší z receptov, ktorý som sa naučila v škole varenia skvelého Tomáša Opletala a Ľuba Vargovčíka....
Džem z hrušiek a manga
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, odvážime požadované množstvo a nakrájame alebo roztlačíme (podľa tvrdosti ovocia) na...
Pribináčik
Pribinačik určite ho mate všetci radi maly i velky je to proste naj. Ale v obchode sa...
Bulgur s mexickým tuniakom
Výborný šťavnatý bulgur s tuniakom, ktorý zasýti. Rýchla a chutná večera.
Jaternica so zemiakovou kašou
Jaternicu veľmi pomaličky opečieme na masti a len ju prehrejeme.
Quinoa tabouleh
Tento libanonský šalát sa pôvodne pripravuje z obilniny bulgur, vyskúšajte ho v modernejšej verzii so superpotravinou quinoou....
Domáci tvaroh bez chémie
Tento recept je veľmi starý, používala som ho ešte keď boli deti malé a potom padol...
Pot-au-feu z hovädzieho mäsa
Hovädzí vývar a šťavu z červenej repy privedieme do varu. Červenú repu, uhorku a cibuľu...