
Paprikáš z bažanta
Očisteného a vypitvaného bažanta umyjeme a pokrájame na kúsky. Do horúcej masti pridáme údenú slaninu pokrájanú...

Slávky v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke
Milujeme slávky, pripravila som ich v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke, mali sme rýchly, ľahký a...

Tafelspitz, alebo hovädzia špička v polievke
Práve v jednoduchosti je krása toho receptu. Je to špecialita viedenskej kuchyne, hoci kto vie?Možná má pôvod...

Penne cestoviny s krevetami
Maslo rospustime na väčšej panvici, na ktorej opražime cibulu a po 2 min pridame...

Maďarský guláš (s krátkym exkurzom do histórie)
Keď sa moji predkovia (som priamy potomok Batu-Chána) rozhodli navštíviť krajinu pod Kriváňom, museli cestou jesť....

Krabie tyčinky
Ak budete niekedy chytať krabov (nie do pasce) ale ručne s pomocou malého sitka, nedávaje ich...
Ryžové rezance so zeleninou a s arašidovou omáčkou
Prvé jedlo, ktoré uvarím, sú moje obľúbené ryžové rezance s arašidovou omáčkou. Je to...

Kokosovo-krupicové guľky
Do misky dáme krupicu, kryštálový, vanilkový cukor, múku a lyžicou všetko premiešame. Na...

Bezlaktózové halušky bez bryndze
Ďalšie z mojich oblúbených jedál, ktoré som si proste musela prerobiť, keď som prestala jesť...

Jednoduchá mexická mňamka
Obľubujem recepty, pri ktorých sa dajú ingrediencie použiť za každým inak , prípadne ich vylepšiť...

Brokolicové palacinky
Pretože sa z mojej dcérky stala vegetariánka, pripravila som, pri jej poslednej návšteve, ...

Polievka z hovädzích chvostov
Kosti a chvosty umyjeme, chvosty naporciujeme sekáčikom asi na 2–3 cm hrubé kusy, dáme ich do...

Rýchle knedličky aj pre nešikovných
Ráda odbebírám časopis "Pošli recept" a jednou jsem tam našla tyhle výborné a opravdu rychlé knedlíky, ...

Tekvicové rizoto
Skončila jeseň, keď tekvice dozrievajú sú najkvalitnejšie a je ich hojne. Tekvica je obľúbená v...

Vaječný likér Kofilák podľa Petra Leitgeba
Kalíšok sladkého lahodného likéru si na sviatky určite radi vychutnáme, najmä ak je domáci....

Domáca panna cotta
Raz som ju chcela skúsiť "vyrobiť" - skúsila som - chutila. Ak máte chuť na...

Vegan cestoviny s medvedím cesnakom
Zdravý, rýchly, jednoduchý a výborný recept na cestoviny. Vznikol z , , toho, ...

Čokoládové fondue
Dlho som túžila po nádobe na fondue. Keďže som celý rok bola dobrá, na Vianoce...

Konfitovaná srnčia sviečková
Dnes sa varilo: "čo chladnička dala" a vznikol tento recept...

Ľahká hrachová polievka
Ľahká v oboch zmysloch :) Odkedy bývam s ockom varíme si prevažne polievky - obaja sme (ne)kuchári...

Strapačky
Dávat halušky a nočky je jako nosit dříví do lesa. Ale opět to risknu a zase...

Údené karé obalené v lieskových orieškoch
Údené mäso umyjeme a dáme variť asi 10-15 minút do vriacej vody do tlakového hrnca. Potom...

Strapačky z fialových zemiakov s červenou kapustou
Poviete: Prinesieš mi zopár tých fialových zemiakov prosííím? A on prinesie kilo a pol, takže tvoríme...

Baklažánová bharta
Jednoduchší spôsob, ak sa vám nechce upratovať sporák: Baklažán viackrát pichneme vidličkou po celom obvode...

Len štyri suroviny (slíže)
Taliani majú špagety Aglio e Olio (cesnak a olej). Super jednoduché a vyborné. Aj v...

Rebarborový nápoj
Nadávame tomu kompót, no skôr, než by sa stihol zavariť, ho zjeme do niekoľkých...

Kandizovane pomaranče
Milujem ich kedysi sme ich kupovali z devi no už nemáme taký prístup tak som si zaspomínala...

Špargľový krém
Špargľu očistíme a špičky (vršky) odrežeme a šupky a konce zarestujeme na troške masla s olejom...

Špagety pre decká
Toto je môj prvý recept tu na Vareche. Keď už neviem čo variť, opýtam sa...

Tekvicová polievka
... aby som bol teda presný, z pečenej maslovej tekvice, osviežená čerstvým tymiánom a citrónovou...