Hovädzí guláš fotorecept
Foto: izabella929
Nám chutí takto
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
450 g (predné) |
|
50 g domáca |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
4 PL domáce |
|
1 PL |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks malý |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
záhradný, sušený |
|
|
Postup
-
1
Mäso som umyla, osušila. Pripravila som mrkvu, petržlen, kúsok zeleru a cibuľu,
-
2
Mäso som nakrájala na kocky, zeleninu na kolieska.
-
3
Jeden zemiak som nakrájala na kocôčky, ten pridám na zahustenie.
-
4
Pripravila som aj zemiaky nakrájané na mesiačiky.
-
5
Lečo...
-
6
Slaninu som nakrájala na kocky a vložila do hrnca vytopiť, pridala som cibuľu a spolu opiekla.
-
7
Pridala som mäso a dusila, miešala, pokiaľ sa tekutina celkom neodparila.
-
8
K mäsu som pridala lečo a spolu piekla 5 minút. Keď sa všetko spolu podusilo...
-
9
...pridala som mletú červenú papriku.
-
10
Podliala vodou, pridala drobné zemiaky, zeleninu, soľ, korenie a rascu a varila pod pokrievkou, kým sa mäso neuvarí.
-
11
Keď bolo mäso mäkké, pridala som zemiaky nakrájané na mesiačiky a varila 20 min.
-
12
Keď boli zemiaky uvarené, pridala som na drobno nakrájaný cesnak a záhradnú majoránku, petržlenovú vňať a nechala iba chvíľočku prejsť varom,
-
13
A guláš je hotový...
-
14
Podávam s čerstvým chlebíkom. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu