Silvestrovská kapustnica

darinka55 - bez fotkydarinka55, 19. decembra 2009

Varím ju každý rok na Silvestra je to silný mäsový vývar s kapustou mäsom a pikantnou klobásou.

6
porcií
150 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
300 g
2 lyžice
2 lyžice
1 čaj.lyžička
2 lyžice
3 litre
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Do studenej vody dáme variť kolienko asi po 1 hodine pridáme údené mäso rebierka, karé, krkovičku a varime asi 1 hodinu,mäsá vyberieme a dáme variť kapustu ,hríby ryžu asi po pol hodine vložíme klobásu a spolu varíme 20minút.Klobásu vyberieme urobíme zápražku a pridáme cesnak rozotretý s paprikou.Do hotovej kapustnice nakrájame vybraté mäso a klobásu ,podávame s chlebom .Dobrú chuť a veselo do nového roka!

Diskusia k receptu

lydia
Dakujem za recept - cesnak rozotretrý s paprikou? To je niečo nové pre mňa. Takže paprika nejde do zápražky, ale pridá sa do kapustnice naraz s cesnakom? Po zápražke? A rozotretý cesnak vymiešate spolu s paprikou? Dobre som pochopila?
darinka55
Trochu papriky sa môže dať aj do zápražky ale cesnak dávam až do uvarenej kapustnice a rozmiešam s paprikou aj s trošku ostrou, ak neni klobása pikantná a môžete pridať máličko oleja alebo masti,dobre ste pochopili.
bozulka
Polievka je urcite vyborna ,ja nedavam ryzu,ale chyba mi cibula.Na rozmiesanie papriky pokial nedate do zaprazky pouzite trosku oleja .Pridavam aj trosku cukru na dochutenie.
babav
Bozulka,namiesto cukru mozno pouzit susene slivky,tie dosladia kapustnicu dostatocne a su zdravsie ako cukor.
kredenc
Vy ste naozaj schopní pokaziť si kapustnicu zápražkou a ryžou?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia