Foto: marianne
Karfiolu sú teraz všade plné trhy a obchody.Možno sa niekomu pridá aj jeho šalátová podoba. Je výborný za tepla aj na studeno.Vhodný ako bežná Zobraziť celý popisKarfiolu sú teraz všade plné trhy a obchody.Možno sa niekomu pridá aj jeho šalátová podoba. Je výborný za tepla aj na studeno.Vhodný ako bežná zeleninová príloha k jedlu alebo s opečeným chlebíkom,cesnakom a kozím syrom....
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 hlava |
|
|
|
2 ks |
|
5 - 6 guličiek |
|
Zálievka: | |
1/2 šálky |
|
1 PL (alebo citrónová šťava) |
|
|
|
1 ČL (alebo med) |
|
1 ks |
|
3 PL (alebo iný rastlinný) |
|
1 ks (alebo sušená) |
|
Postup
-
1
Karfiol povaríme 5-10 minút vo vode,kde sme pridali čierne celé korenie,bobkový list a soľ.Nerozvariť,má byť chrumkavý.Povarený rozoberieme na ružičky a necháme trochu vychladnúť.
-
2
Pripravíme si zálievku z uvedených surovín.
-
3
Polejeme zálievkou karfiol rozobratý na ružičky a necháme odstáť aspoň 1/2 hodiny.Podávame ako bežnú šalátovú prílohu k jedlu alebo samostatne s opečenou hriankou.
Diskusia k receptu