Široké rezance s kuracím mäsom a pikantnou slivkovou omáčkou
Kuracie stehná nakrájame na úhľadné kocky a osmažíme na cibuľovom základe. Mierne podlejeme vývarom, pridáme...
Kuracie stehno na medovo-cesnakovej omáčke
Kuracie stehná opláchneme pod studenou vodou, vysušíme utierkou a dobre ochutíme soľou a korením. Na panvicu...
Cibuľová omáčka zo Záhoria
So záhoráckou cibuľovou omáčkou je to tak ako s kapustnicou: každý odporúča svoj recept a považuje ho...
Lahodný karí cícer s feniklom
Sýte jedlo, plné chutí. Fenikel dotvára jemnú chuť k ostrejšej kari paste.
Krémová hubová polievka v bochníku
1. hríby uvaríme vo vode asi 10 min, scedíme 2. na masle si opražíme...
Bulgur pilav s kuracím mäsom
Esmer bulgur - tmavý bulgur s kuracími stehnami. Veľmi chutný pilav :-)
Dlhánske domáce rezance s tvarohom a slaninkou
Tak ako myslým v každej rodine, tak aj u nás sú veľmi obľúbené cestoviny a obzvášť...
Polievka z krabích tyčiniek
Postup prípravy tejto polievky je veľmi jednoduchý, najčastejšie ju robím na chladnejšie jesenné a zimné dni....
Kuracie prsia so syrom
Tu je ešte jedna variácia na veľkonočné sviatky aj na všedné dni.
Pekná bryndzová polievka
Foto je zlé kvôli svetlu v kuchyni, najbližšie odfotím lepšie. :)
Bezlepkové cestoviny Bolognese
Koľkokrát ste sa sami seba spýtali, čo dnes navariť? Bezlepkové cestoviny Bolognese sú náš tip na...
Čokoládový krém
Čokoládový krém (ang. Chocolate Ganage) je niečo ako rozpustená čokoláda, ale má lepšiu chuť. Používa...
Moskovské placky
Moskovské placky (známe aj ako Marokánky, alebo sladký podlesník) pekávam vždy na Vianoce. Proste mňamkoláčik...
Lokše na sladko - s makovou plnkou
Slovenské lokše na slano i na sladko - vždy nám chutia.
Zavíjaná kapusta
Tradičné jedlo regionálnej východniarskej kuchyne, ktoré sa región od regiónu líši menšími modifikáciami.
Terina z králika so špargľovým šalátom
Králičie mäso rozmixujeme, pridáme smotanu, žĺtky a blanšírovaný špenát a ešte krátko mixujeme. Dochutíme soľou...
Hrubý zemiakový šalát, bugľačský -fotorecept
Tento šalát z varených zemiakov, si pamätám od dieťaťa. Bol to prvý šalát, s ktorým som sa...
Domáca čokoládová Nutella
Autorom originál receptu je pekár z Piemontu, Pietro Ferrero, ktorý začal s výrobou tohto čokoládového...
Krémová kedlubnová polévka
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nakrájené oloupané brambory a kedlubnu, osolíme a opepříme a...
Kuracie mäso s bielou fazuľou
V nižšom širšom hrnci zohrejeme olivový olej. Umyté a osušené kuracie stehná na ňom rýchlo osmažíme...
Keď konečne môžem podľa Zuzany Haasovej
Speváčka a herečka Zuzana Haasová pripravila výdatnú dobrotu z kuracieho mäsa.
Zeleninová miLiliová polievočka mojej vnučky
Polievka je „grunt“, platilo to u našincov po meči i po praslici. Snažil som sa a podnes snažím, ideu základu polievok, vštepiť aj do dušičiek mojich vnúčeniec....
Chrenová jemná omáčka k hovädziemu z polievky
Po návšteve švagra Lacka nám v polievke ostal krásny „falatek“ hovädzieho. Paradajková omáčka sa nám už...
Šelinku - národné jedlo Slovinska
Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...