Foto: babkamt
Nedávno som urobila viac šúľancov. Dala som z nich do mrazničky . V sobotu som sa zabudla v záhrade , tak Zobraziť celý popisNedávno som urobila viac šúľancov. Dala som z nich do mrazničky . V sobotu som sa zabudla v záhrade , tak som ich rýchlo vyvarila , podávala som ich s bryndzou a opraženou slaninkou. Inšpirovala som sa receptom od @marianky :http://varecha.pravda.sk/recepty/domace-gnocchi-s-besamelom-bryndzou-a- restovan/39953-recept.html
Postup
-
1
Nedávno som robila šúľance . Zopár som ich dala aj do mrazničky . Teraz som ich vyvarila . Z 1 pl masla , 1 pl kopcom hladkej múky a 200 ml mlieka som spravila bešamel. Do neho som zamiešala 125 g bryndze.
- 2
Údenú slaninku som som nakrájala na kocky , opražila . Na uvarené šúľance som dala bešamel , poliala som ich bryndzovým bešamelom , na vrch som dala kúsky slaninky a pažítky . Rýchly obed je na svete .
- 3
http://varecha.pravda.sk/recepty/sulance-fotorecept/39408-recept.html
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
bôčik neskôr. Len neviem , ako si to pošúlam.
i ja som už túto bešamelovobryndzovú "omáčku" skúšala...len miesto šúľancov som robila zemiakové halušky-kvôli úspore času-a bolo to fajn..miesto pažítky som vtedy posypala cesnakom medvedím-ktorý som narýchlo vo vyškvarenej slaninke opiekla...:-)
s tými mrazenými domácimi polotovarmi je to dobrý nápad...:-)rýchle sa uvarí-a môže sa "papať"...:-)
@valeri , na bryndzové halušky robím ako ty . Ale som tvor zvedavý , tak som ich musela vyskúšať .
@daguska šúľance na slano mali u nás premiéru .