Šúľance s bryndzou fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 29. apríla 2013
Šúľance s bryndzou  (fotorecept)
Foto: babkamt

Nedávno som urobila viac šúľancov. Dala som z nich do mrazničky . V sobotu som sa zabudla v záhrade , tak Zobraziť celý popisNedávno som urobila viac šúľancov. Dala som z nich do mrazničky . V sobotu som sa zabudla v záhrade , tak som ich rýchlo vyvarila , podávala som ich s bryndzou a opraženou slaninkou. Inšpirovala som sa receptom od @marianky :http://varecha.pravda.sk/recepty/domace-gnocchi-s-besamelom-bryndzou-a- restovan/39953-recept.html

Suroviny

125 g
200 ml
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Nedávno som robila šúľance . Zopár som ich dala aj do mrazničky . Teraz som ich vyvarila . Z 1 pl masla , 1 pl kopcom hladkej múky a 200 ml mlieka som spravila bešamel. Do neho som zamiešala 125 g bryndze.

  2. 2

    Údenú slaninku som som nakrájala na kocky , opražila . Na uvarené šúľance som dala bešamel , poliala som ich bryndzovým bešamelom , na vrch som dala kúsky slaninky a pažítky . Rýchly obed je na svete .

  3. 3

    http://varecha.pravda.sk/recepty/sulance-fotorecept/39408-recept.html

Diskusia k receptu

angast
babka ideš strašne zhurta na nás. Jedno lepšie jedlo ako druhé a rýchlo za sebou . Potom nevieme čo skôr. Dobre , že si sa inšpirovala @mariamkou , lebo ona je tiež šikovná kuchárka ale nerobí šúlance ale ňoky vlastnými rukami. Idem kúpiť bryndzu,
bôčik neskôr. Len neviem , ako si to pošúlam.
1x elene
kimlo
Najlepšie šúľance vraj robia jednorukí kuchári... :-)
radost
@babkamt
i ja som už túto bešamelovobryndzovú "omáčku" skúšala...len miesto šúľancov som robila zemiakové halušky-kvôli úspore času-a bolo to fajn..miesto pažítky som vtedy posypala cesnakom medvedím-ktorý som narýchlo vo vyškvarenej slaninke opiekla...:-)
s tými mrazenými domácimi polotovarmi je to dobrý nápad...:-)rýchle sa uvarí-a môže sa "papať"...:-)
babkamt
@angast mala som kúpenú bryndzu na pomazánku . Tak som improvizovala a časť z nej som použila na šúľance . Obratom ruky bol obed na stole. @kimlo , len kde ich vziať ? @radost boli by sa zjedli na druhý deň , no dobre som spravila , že som z nich trochu dala do mrazničky . Onedlho som z nich vďaka inšpirácie od @mariamka mala rýchly chutný obed .
mariamka
mila @babkamt je to pre mna velka pocta ak som vas moj recept inspiroval, ani neviem, ako ma ta kombinacia napadla, vecsinou miesam bryndzu so smotanou, ale chcela som teplu omacku a aby jej bolo viac :) a vyslo jedno aj druhe :) ked vidim vas obrazok, az mi sliny tecu, budem si to musiet zopakovat :) som rada ze chutilo.
valeri
Výborné jedlo, musím prestať pozerať varechu pred obedom, lebo pri pohľade na ne ma prepadol vlčí hlad. Ja bryndzu miešam s bielym jogurtom, alebo s 10 % kyslou smotanou.
daguska
Super, dobra inspiracia. Vyskusam, lebo sulance na slano som nerobila, iba s cibulkou.
babkamt
@mariamka vidíš , dobre , že ťa napadlo . A je nás viac , čo sa budeme hostiť na tvojej dobrote.
@valeri , na bryndzové halušky robím ako ty . Ale som tvor zvedavý , tak som ich musela vyskúšať .
@daguska šúľance na slano mali u nás premiéru .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia