
Karamelové burizonové rezy
Vymastíme 2 plechy známe ako srnčie chrbty. Vo veľkej nádobe skaramelizujeme kryštálový cukor. Keď získa...

Údené bravčové koleno s vínnou omáčkou
Vegetariáni nečítať. Pokiaľ máte radi mäso a víno, tak je to špeciál robený od srdca...

Rybacia kapustnica
Rybaciu kapustnicu varím na Štedrý deň. Využijem všetko , čo ponúka kapor, teda okrem mäsa na vysmážanie...

Kandizovaný zázvor
aktuálna protichrípková medicínka, zdroj z jednej oblúbenej tv relácie, doplnené literatúrou, prispôsobené našej rodine.

Morčacie mäso s hlivovo-hráškovou omáčkou
Najmä v tomto chrípkovom období by sme mali venovať hlive viac pozornosti, betaglukan, ktorý sa...

Teplý zeleninový šalát
Príliš mäsová kuchyňa v školskej jedálni nevyhovuje mojej priveľmi vegetariánskej duši, preto si vždy obedíky nosím...

Kávové pralinky
Na škrupinky a uzatváranie : 24 ks – 250g kvalitnej čokolády (ja som použila mliečnú). <br /><br...

Sliepka na čiernom korení
Recept je veľmi jednoduchý, ja som ho prevzala od svojej maminky a chutí aj mojej rodine. Možno...

Hustá polievka s kyslou kapustou, mäsom a cviklou
Cez víkend som sa prehrabala v starých receptoch a objavila som recept na túto zabudnutú skvelú a...

Údený hovädzí jazyk v šošovici
Hovädzí jazyk uvaríme vo vode do mäkka. Do hrnca pridáme cibuľu, koreňovú zeleninu, bobkový...

Pórová polievka
Zdravá jarná, zelená, dobrá! Robievam so smotanou, no tentokrát som sa rozhodla vyskúšať bez...

Cestoviny s hlivou
Najprv si pripravíme "pesto" (nieje to pesto ako má byť nezohnala som oriešky a robila som to...

Cestovinový šalát so zeleninou
Tento šalát si môžete vychutnávať počas celého roku, pretože suroviny, ktoré naň potrebujete, zoženiete...

Falošné jaternice
Tento recept je zdravšia, jednoduchá a rýchla alternatíva jaterníc, ktorá môže spestriť napríklad...

Bezlepkové ravioly
Cesto: Vajíčka a olej rozmiešame v miske vidličkou a pomaly prisypeme Universal mix. Vareškou alebo rukou...

Špenátovo-mrkvová omáčka s ryžou a prsiami
Je sezona spenatu, tak to treba vyuzit na rozne jedla :-)

Šrácov protineduhový ekrazit – dámsky variant
Zo svojho profesionálneho trónu sa mi vrátil maród – moje krajšie ja. Hlások nádherne „čerepatý“ –...

Šampiňónová polievka
Rýchla a zahustená iba jednou lyžicou muky, čiže nie taká ťažká:)

Zákusok z džúsu
Tento zákusok som upiekla príde dnes syn Nemecka tak chcem ho potešiť. Je rýchly a vynikájuci.

Suché/staré pečivo, čo s ním? Turčianske lokše
Toto jedlo bolo u nás ako prvé na vianočnom stole. Jedli sme ich z misy, ...

Cestoviny s hríbmi a kukuricou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali 2 kl oleja, aby sa nám...

Maďarský guláš (s krátkym exkurzom do histórie)
Keď sa moji predkovia (som priamy potomok Batu-Chána) rozhodli navštíviť krajinu pod Kriváňom, museli cestou jesť....

Ovocná ryža
Včera som piekla džudo pre maminu kolegynu na oslavu:)... a zvýšila sa mi šťava z...

Karfiolový šalát
Karfiolu sú teraz všade plné trhy a obchody. Možno sa niekomu pridá aj jeho šalátová podoba...

Guláš z cíceru a mangoldu
Teplý guláš z cíceru a mangoldu podávajte s hriankou a užite si jeho vynikajúcu chuť.

Špargľa s mozzarellou a parmskou šunkou
Špargľu uvaríme v osolenej vode tak, aby špargľa bola mäkká, ale aby nestratila farbu.