Kurací „Wellington“

Radovan Žigray
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 20. mája 2013 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Kurací „Wellington“Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 min
príprava
45 min
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
100 g (alebo iná sušená šunka)
400 g
1 ks
100 g (podľa dostupnosti)
400 ml
100 ml
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Kuracie prsia osolíme a opečieme zo všetkých strán na grile. Potrieme ich najemno nasekanými šampiňónmi a obalíme prosciuttom. Zabalíme do lístkového cesta, potrieme žĺtkom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na 20 minút.

  2. 2

    Podávame s hríbikovo-smotanovou omáčkou: najemno nakrájanú cibuľu orestujeme na masle, pridáme hríby, osolíme, okoreníme, pokvapkáme vínom, zalejeme smotanou, necháme odpariť, zjemníme maslom a viac už nevaríme. Pár hríbov vyberieme na ozdobu a zvyšok najemno rozmixujeme.

  3. 3

    Upečené mäso v polovici prekrojíme a ukladáme na omáčku.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist