Špargľová polievka

elenas - fotkaElenas, 7. mája 2018 13:40
Ďalšie recepty »

Špargľová polievkaFoto: elenas

Jednoduchá a chutná polievka, keď už začala sezóna špargle.

6
porcií
40 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Špargľu ošúpeme, odrežeme drevnaté konce. Hlavičky nešúpeme, odrežeme a odložíme. Zemiaky a špargľu nakrájame a dáme variť do vývaru cca 20 minúť, pokiaľ zelenina nezmäkne, pripadne osolíme. (Môžeme použiť vodu a kocku slepačieho bujónu).

  2. 2

    Polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém, pridáme smotanu a necháme chvíľu variť. Dochutíme bielym korením a muškátovým orieškom.

  3. 3

    Hlavičky špargle krátko povaríme v osolenej vode cca 2-3 minúty, scedíme a trochu osmažíme na masle. Do taniera naberieme polievku, pridáme niekoľko hlavičiek a posypeme nasekanou pažítkou. Vrch ešte môžeme posypať parmezánom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist