Špargľová polievka
Foto: elenas
Jednoduchá a chutná polievka, keď už začala sezóna špargle.
6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špargľu ošúpeme, odrežeme drevnaté konce. Hlavičky nešúpeme, odrežeme a odložíme. Zemiaky a špargľu nakrájame a dáme variť do vývaru cca 20 minúť, pokiaľ zelenina nezmäkne, pripadne osolíme. (Môžeme použiť vodu a kocku slepačieho bujónu).
- 2
Polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém, pridáme smotanu a necháme chvíľu variť. Dochutíme bielym korením a muškátovým orieškom.
- 3
Hlavičky špargle krátko povaríme v osolenej vode cca 2-3 minúty, scedíme a trochu osmažíme na masle. Do taniera naberieme polievku, pridáme niekoľko hlavičiek a posypeme nasekanou pažítkou. Vrch ešte môžeme posypať parmezánom.
Tiež Špargľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu