Foto: dada777
Bulgur je veľmi hodnotná a chutná potravina a pre alergikov na ryžu významná aj ako jej náhrada. V tomto recepte je bulgur pripravený na Zobraziť celý popisBulgur je veľmi hodnotná a chutná potravina a pre alergikov na ryžu významná aj ako jej náhrada. V tomto recepte je bulgur pripravený na spôsob rizota. Recept je vhodný aj pre alergikov na mlieko. K tomuto jedlu si môžete pripraviť aj šalát z pekinskej kapusty.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca si dáme zovrieť vodu, do vriacej vody vysypeme bulgur a varíme 15 minút.
- 2
Potom si nakrájame pórik na jemné kolieska a mäso narežeme na kocky. V panvici si na oleji necháme mäso zatiahnuť, osolíme ho a pridáme pórik. Všetko spolu podusíme, aby mäso bolo mäkké.
- 3
Potom mäso s pórikom jemne vmiešame do bulguru a ak je potrebné, dochutíme soľou.
- 4
K tomuto jedlu môžeme podávať aj šalát z pekinskej (čínskej) kapusty. Jeho príprava je veľmi jednoduchá. Nakrájame si kapustu na kolieska a ešte na trochu menšie kúsky, dobre ju umyjeme, posolíme, pokvapkáme olejom a premiešame. Pripravíme si nálev z vody, octu a cukru múčka a prilejeme ho ku kapuste. Premiešame a šalát je hotový. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu