Bulgur ako rizoto so šalátom

dada777 - fotkadada777, 25. júla 2013
Bulgur ako rizoto so šalátom
Foto: dada777

Bulgur je veľmi hodnotná a chutná potravina a pre alergikov na ryžu významná aj ako jej náhrada. V tomto recepte je bulgur pripravený na Zobraziť celý popisBulgur je veľmi hodnotná a chutná potravina a pre alergikov na ryžu významná aj ako jej náhrada. V tomto recepte je bulgur pripravený na spôsob rizota. Recept je vhodný aj pre alergikov na mlieko. K tomuto jedlu si môžete pripraviť aj šalát z pekinskej kapusty.

3
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 ml
1,5 hrnčeka
3 hrnčeky
1 ks
200 - 250 g alebo bravčové




Postup

  1. 1

    Do hrnca si dáme zovrieť vodu, do vriacej vody vysypeme bulgur a varíme 15 minút.

  2. 2

    Potom si nakrájame pórik na jemné kolieska a mäso narežeme na kocky. V panvici si na oleji necháme mäso zatiahnuť, osolíme ho a pridáme pórik. Všetko spolu podusíme, aby mäso bolo mäkké.

  3. 3

    Potom mäso s pórikom jemne vmiešame do bulguru a ak je potrebné, dochutíme soľou.

  4. 4

    K tomuto jedlu môžeme podávať aj šalát z pekinskej (čínskej) kapusty. Jeho príprava je veľmi jednoduchá. Nakrájame si kapustu na kolieska a ešte na trochu menšie kúsky, dobre ju umyjeme, posolíme, pokvapkáme olejom a premiešame. Pripravíme si nálev z vody, octu a cukru múčka a prilejeme ho ku kapuste. Premiešame a šalát je hotový. Dobrú chuť!

    Bulgur ako rizoto so šalátom - obrázok 4

Diskusia k receptu

marianne
chutne,jednoduche a dobry zeleninkovy salat k tomu,moze byt...vcera som kupila pseno,bulgur aj quinou iste spravim,idealne na leto...
tiginko
bulgur sme si obľúbili namiesto ryže už dávnejšie, používam ho často, aj v rizotách na slovenský spôsob
medovnicek
vyzerá to veľmi dobre, ja som bulgur ešte nejedla, je asi najvyšší čas to napraviť
sisok
ja by som to varila presne ako rizoto - nie v hrnci s vodou, ale najprv oprazit a zalievat bujonom...no presne ako rizoto :)