Zemiakovo - cícerová polievka s hubami

danda3 - fotkadanda3, 11. októbra 2012
Zemiakovo - cícerová polievka s hubami
Foto: danda3

Veľmi jednoduchá, rýchlo uvarená a ešte rýchlejšie zjedená. A v týchto chladných dňoch super zahreje.

30 minút
príprava

Suroviny

cca 300 g uvarený
4 - 5 ks
1 hrsť
cca 50 - 60 g
3 - 4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Huby zalejeme horúcou vodou. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Dáme variť do vriacej vody spolu s hubami, soľou, rascou a olejom. Keď sú mäkké, pridáme cícer a pohánkovú lámanku, necháme zovrieť, ak je treba, dochutíme podľa chuti, do vypnutej polievky pridáme petržlenovú vňaťku a prelisovaný cesnak. Táto polievka má kopec variácii, môžete do nej pridať čerstvé huby, zeleninu, namiesto lámanky mrvenicu či halušky.

Diskusia k receptu

alena45
aj ja som si cícer obľúbila, u mňa už po lete nastalo polievkové obdobie, tak aspoň mám ďalší recept do zbierky.
lyali
Tvoja polievočka a v nej kombinácia cícer a huby sa mi páčia! V zálohe mám aj konzervu cícera. Akosi som nemohla natrafiť na takýto polotovar. Niekedy naozaj konzerva, či zaváranina vedia ušetriť čas. Ukladám :-)
nojaadka
Fúha, podľa ingrediencií to vyzerá výborne! Cícer ma "dostal" už dávnejšie, pohánka len nedávno. Len som teraz na vážkach, či zajtra urobiť brokolicovú s pohánkou, alebo túto =)
danda3
Ďakujem za komentáre, potešili ako vždy.♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia