Egyptské štvorfarebné znojemské... fotorecept

jody - fotkajody, 11. apríla 2013
Egyptské štvorfarebné znojemské... (fotorecept)
Foto: jody

Ktosi tu toť nariekal, že je tu teraz málo nepolievkových receptov. Tak toť: Recept je hlavne pre inšipráciu, tentoraz je to o kombinácii prílohy a Zobraziť celý popisKtosi tu toť nariekal, že je tu teraz málo nepolievkových receptov. Tak toť: Recept je hlavne pre inšipráciu, tentoraz je to o kombinácii prílohy a hlavného jedla a o zmene jednej ingrediencie. Skúste, alebo nechajte tak. :-)

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

na Egypt:
1 bal
1 hrnček
na Znojmo: v texte




Postup

  1. 1

    Prílohu som zvolila podľa tohto receptu od @Janaalizibolenova . Lenže ja nikdy nedodržím presný recept, takže začneme tým, že si v hrnci na oleji speníme cibuľu.

    Egyptské štvorfarebné znojemské... (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prisypeme slovenskú ryžu (tarhoňa, orzo) a opečieme, kým nechytí farbu.

    Egyptské štvorfarebné znojemské... (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nasypeme ryžu. Mala som ju dať zarovno s tou slovenskou, rovnako by sa opiekli, ale však nabudúce. A dala som menej ryže ako v pôvodnom recepte, iba 2,5 dcl hrnček.

    Egyptské štvorfarebné znojemské... (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opražené zalejeme tak centimeter dva nad, posolíme a 15-20 min varíme (dusíme).

    Egyptské štvorfarebné znojemské... (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Recept na Znojemské nájdete TU . Okrem toho, že oproti pôvodnému receptu som krájala mäso na plátky, už len jediná zmena - namiesto čierneho korenia som použila korenie štyroch farieb, to som čerstvo namlela. Zmenu chuti bolo cítiť, ale som musela toho korenia pridať, nie je také výrazné.

    Egyptské štvorfarebné znojemské... (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    No a už len naložíme a futrujeme. Dobrú chuť prajem. :-)

    Egyptské štvorfarebné znojemské... (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

monzet
A toto bude mať cez víkend na 100%percent u mojich chlapov úspech :-) Ďakujem za inšpiráciu
tiginko
veľmi pekná fúzia, práve rozmýšľam čo na obed v sobotu, toto sa mi celkom hodí, kedže každý máme iný program a v pohode sa dá ohrievať. A dlho som nič podobné nerobila. Takže KK ...
mracik9
jody,tak ten názov je veľmi zaujímavý,cestovina z ryžou,prečo nie,k tomu dobrá divina,mňam už sa tešíííím
jody
@mracik9 tak toto sice divina nie je, ale dik za tip, s divinou to musi byt famozne :-)
angast
toto bude super recept pre moju pani. Dvojitá ryža , to ešte nevarila . Asi ju tajne prekvapím. Mäso pre ňu nie je až také podstatné , ale keď dám k tomu pekný kus roštenky na hríboch , tak to bude paráda.
radost
@jody
egyptskú časť receptu som dnes skúsila-a som veru spokojná...inovácia prílohy sa bude opakovať...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia