Foto: jody
Ktosi tu toť nariekal, že je tu teraz málo nepolievkových receptov. Tak toť: Recept je hlavne pre inšipráciu, tentoraz je to o kombinácii prílohy a Zobraziť celý popisKtosi tu toť nariekal, že je tu teraz málo nepolievkových receptov. Tak toť: Recept je hlavne pre inšipráciu, tentoraz je to o kombinácii prílohy a hlavného jedla a o zmene jednej ingrediencie. Skúste, alebo nechajte tak. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prílohu som zvolila podľa tohto receptu od @Janaalizibolenova . Lenže ja nikdy nedodržím presný recept, takže začneme tým, že si v hrnci na oleji speníme cibuľu.
-
2
Prisypeme slovenskú ryžu (tarhoňa, orzo) a opečieme, kým nechytí farbu.
-
3
Nasypeme ryžu. Mala som ju dať zarovno s tou slovenskou, rovnako by sa opiekli, ale však nabudúce. A dala som menej ryže ako v pôvodnom recepte, iba 2,5 dcl hrnček.
-
4
Opražené zalejeme tak centimeter dva nad, posolíme a 15-20 min varíme (dusíme).
-
5
Recept na Znojemské nájdete TU . Okrem toho, že oproti pôvodnému receptu som krájala mäso na plátky, už len jediná zmena - namiesto čierneho korenia som použila korenie štyroch farieb, to som čerstvo namlela. Zmenu chuti bolo cítiť, ale som musela toho korenia pridať, nie je také výrazné.
-
6
No a už len naložíme a futrujeme. Dobrú chuť prajem. :-)
egyptskú časť receptu som dnes skúsila-a som veru spokojná...inovácia prílohy sa bude opakovať...:-)