Zemiakový šalát s tuniakom
Zemiakový šalát s tuniakom

Tuniakovo-zemiakový šalát fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 6. mája 2019
Tuniakovo-zemiakový šalát (fotorecept)
Foto: cesminaz

Osviežujúci, chutný šalát s jogurtom a čerstvým kôprom :-)

3-4
porcie
25-30 minút
príprava

Suroviny

2 ks
2 ks
1 ks
1  konzerva (185 g)
cca 300 g
2 KL obyčajná
1,5 KL
podľa chuti
podľa chuti
za hrsť čerstvý
0,25 dl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Použijete buď 2 stredne velké zemiaky, alebo ako ja 1 poriadne veľký :-) Cibule tu mám 2 maličké, tak zato dve. Zemiaky si uvaríme v šupe a aj vajíčka na tvrdo. Cibuľu pokrájame na drobno.

    Tuniakovo-zemiakový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky a vajíčka pretlačíme cez mriežku, pridáme jogurt, horčicu, olej, soľ, korenie a premiešame. Následne pridáme aj tuniaka, kôpor a worcesterskú omáčku. Zľahka premiešame a šalát necháme aspoň 1 hodinku postáť,aby sa chute pospájali.

    Tuniakovo-zemiakový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Šalát je velmi chutný, osviežujúci, taký s kôprovou nôtou :-) Je vhodný na raňajky alebo ľahkú večeru. Dobrú chuť.

    Tuniakovo-zemiakový šalát (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

gerberka
Veľmi zvláštne kombinácie surovín a vizáž tiež :-( , také bez ladu a skladu.
izabella929
@cesminaz ,určite veľmi lahodné zemiaky..plnila som tuniakom už aj morčacinu a bolo to perfektné...vyskúšam určite..šikuľka..)
cesminaz
@Chrobaktruhl ík :-) akoby aj nie,ved je tam horčica a worcester ;-)) Vdaka za koment. @Jujoska @Kvakac @Haji :-) dakujem vám za nahliadnutie a milé komentáre! @Gerberka no na vizáži môžeš popracovať ak sa ti nepozdáva :-) Tu sú všetko také bledé a nie farebné suroviny,ale chutovo je velmi chutný.A namiesto jogurtu sa kludne môže použit aj smotana. @Izabelka zaujímavé plnit morčacinu tuniakom :-) ale ked vravíš že je to super,tak prečo nie :-)
fialka49
Nie som zvyknutá rýpať, ale Gerberka je na Vareche už 692 dní (ako som vyčítala). Prosím ostatných, ak som prehliadla niektorý z jej úžasných receptov - po vizážnej stránke - dokonalých receptov, kde ich mám hľadať? Pani Cesminaz je dokonalá kuchárka a cukrárka, ktorej recepty sú chuťovo a aj po vizážnej stránke doslova vyšperkované. Prosím, p. Gerberka, možno neviete, ale kvôli takýmto typom komentárov, ako je tento váš, mnoho prispievateľov kvalitných receptov, z Varechy odišlo alebo pre istotu už nič neuverejňujú, čo je na veľkú škodu. Myslím si, že ste mladá a nezažili ste obdobie, keď sa v pondelok do roboty donieslo to, čo sa nové cez víkend varilo, pieklo či zaváralo. Áno, kritizovalo sa aj vtedy, ale bola to konštruktívna kritika - toto je dobré, toto by som urobila tak, toto by som do toho nedala, ... Prosím, viac už neznevažujte.
radost
@Fialka49 (7.5.2019 13:00)

to asi ďalší nich náško známeho rýpala..
i mňa často rozhádže
keď zlý ľudský duch tu kazí spolupráce a porozumenia vzduch..
kucharka
Takyto podobny salat ( bez jogurtu s majonezou, bez kopru s olivami, a s mrkvou ) volaju v Spanielsku “ ensaladilla rusa “ .... rusky salat.
Mavaju ho skoro v kazdej restautacii a v bare. Je velmi oblubeny.
Pekny recept.
1x kvakac
cesminaz
@Fialka49 (7.5.2019 13:00)

Dakujem za tvoj komentár a úprimné slová..
Máš pravdu,niekolko skvelých varecháčov odišlo,alebo prestalo pridávať recepty kvôli rýpavým komentárom.Jasné že každý jeden z nás má právo sa vyjadriť,dokonca aj kritizovať recept.Ale si myslím,že vsetko má svoje hranice a preto ani kritika by nemala presahovať isté medze a istú slušnost vo vyjadrovaní.Kritika je v poriadku ked je opodstatnená a týka sa receptu/jedla ,ale niektorí ludia už ani nie to jedlo kritizujú,ale toho dotyčného "autora" a to už vžiadnom prípade nie je kritika jedla,ale osoby. A preto tu odišlo zopár ludí :-/ Ale vieš,žial podobným,alebo negatívnym komentárom nevieme zabránit,jedine sa s nimi nejako vysporiadať..
Želám ti príjemný víkend a dúfajme v pokojné a priatelské nažívanie medzi sebou tu na našej Vareche ;-)
bugout
Prednedávnom som ho robil a zabudol napísať. Je to naozaj výborný šalát, ktorého som bál, ta kombinácia aj mne taka zvláštna. Skrátka varený zemiak, konzerva tuniaka a jogurt mi skrátka nešli do hrindy


bugout
Do hromady som chcel napísať ale omylom som to odoslal. A ešte doplním, že je to naozajstný výborná kombinácia a netreba sa báť. Ak ovšem nemáte radi tuniaka tak to neskúšajte 😂😂
cesminaz
@bugout (23.10.2021 21:27)

:-)) no vidíš, netreba sa vopred obávať :-) Ja velmi často robím tuniakové šaláty s jogurtom, je to výborné a podla mňa to spolu velmi pasuje :-) Dakujem za tvoju odozvu aj s fotkou, som rada že si bol spokojný.
1x bugout