Rybacia kapustnica

jules5 - fotkajules5, 24. decembra 2011

Rybaciu kapustnicu varím na Štedrý deň.Využijem všetko ,čo ponúka kapor,teda okrem mäsa na vysmážanie alebo pečenie.Je to hlava a vnútornosti.Recept som skúsil variť sám,predtým som zo zbytkov kapra varieval polievku.

5
porcií
30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

dve
dve
0,5kg
5ks
4strúčiky
2kl
2kl
  strúhaná
 malý strúhaný
hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rybacie hlavy bez očí a žiabrov dáme variť asi do 4l vody,pridáme soľ,celé korenie,1cibuľu a 2str.cesnaku.Asi po pol hod. hlavy vyberieme,vývar precedíme a vychladnuté hlavy oberieme.

  2. 2

    Do vývaru vložíme kapustu,sušené huby a obraté mäso z hláv.Na panvici osmažíme cibuľu,pridáme pokrájané vnútornosti,po chvíli pridáme pretretý cesnak,o chvíľu červ.mletú papriku.Ešte podusíme,dochutíme soľou a č.ml.korením.Podlejeme vodou a vlejeme do vývaru.

  3. 3

    Cvíľu varíme,pridáme čili omáčku,mrkvu a petržlen a dovaríme.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Robievam,ale ja varím aj kus mäsa nielen hlavu a vnútornosti.Prvý krát som sa toho bála,ale chutilo.Huby už nedávam,ale pridám bobkový list.
Varím rybaciu kapustnicu na vianoce už 25 rokov.
Varím ju podobne, ale dávam aj hríby, ku koncu sušené slivky
a opraženú klobásu. Na záver pridám rozšľahanú kyslú smotanu.
Je bezkonkurenčná.

Pridaj komentár k receptu: