Rybaciu kapustnicu varím na Štedrý deň.Využijem všetko ,čo ponúka kapor,teda okrem mäsa na vysmážanie alebo pečenie.Je to hlava a vnútornosti.Recept som skúsil variť sám,predtým Zobraziť celý popisRybaciu kapustnicu varím na Štedrý deň.Využijem všetko ,čo ponúka kapor,teda okrem mäsa na vysmážanie alebo pečenie.Je to hlava a vnútornosti.Recept som skúsil variť sám,predtým som zo zbytkov kapra varieval polievku.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rybacie hlavy bez očí a žiabrov dáme variť asi do 4l vody,pridáme soľ,celé korenie,1cibuľu a 2str.cesnaku.Asi po pol hod. hlavy vyberieme,vývar precedíme a vychladnuté hlavy oberieme.
- 2
Do vývaru vložíme kapustu,sušené huby a obraté mäso z hláv.Na panvici osmažíme cibuľu,pridáme pokrájané vnútornosti,po chvíli pridáme pretretý cesnak,o chvíľu červ.mletú papriku.Ešte podusíme,dochutíme soľou a č.ml.korením.Podlejeme vodou a vlejeme do vývaru.
- 3
Cvíľu varíme,pridáme čili omáčku,mrkvu a petržlen a dovaríme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Varím ju podobne, ale dávam aj hríby, ku koncu sušené slivky
a opraženú klobásu. Na záver pridám rozšľahanú kyslú smotanu.
Je bezkonkurenčná.