Foto: pufik
Tento recept vznikol úplnou náhodou v mojej hlave, keď som videla doma na regály ležať pomarančovú kôru. Tak som si hneď povedala, že z Zobraziť celý popisTento recept vznikol úplnou náhodou v mojej hlave, keď som videla doma na regály ležať pomarančovú kôru. Tak som si hneď povedala, že z toho niečo musím upiecť. Tak sa aj stalo. :)
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
250 g |
|
1 pomaranč |
|
Plnka: | |
2 bal. |
|
0,5 l |
|
|
|
na hrot noža |
|
250 g |
|
1 PL |
|
poleva: | |
|
|
|
|
ozdobenie: | |
1 mesiačik |
|
Postup
-
1
Najskôr si spravíme piškót: vyšľaháme múku, cukor, kypr. prášok, žĺtky, maslo, pomarančový džús a prilejeme pomarančovú šťavu. Všetko vyšľaháme dohladka a pečieme cca 15-20 minút na 180°C. Po upečení krásne voní po pomarančoch :)
-
2
ďalej si spravíme polevu. V pol litri pomarančového džúsu si rozmiešame zlatý klas a dáme variť kým nám to nezhustne. Necháme vychladnúť a po vychladnutí primiešame maslo a kandizovanú pomarančovú, mne sa to zdalo málo sladké tak som pridala ešte lyžicu práškového cukru. Natrieme na korpus.
-
3
Poleva sa robí tradičným spôsobom. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo a čokoládu. :)
-
4
Čokoládu nalejeme na polevu a necháme stuhnúť v chladničke. Keď ho naražeme môžeme ho ozdobiť mesiačikom pomaranča. Dobrú chuť ;)
Diskusia k receptu