Pomarančový koláč

pufik - bez fotkypufik, 5. mája 2013
Pomarančový koláč
Foto: pufik

Tento recept vznikol úplnou náhodou v mojej hlave, keď som videla doma na regály ležať pomarančovú kôru. Tak som si hneď povedala, že z Zobraziť celý popisTento recept vznikol úplnou náhodou v mojej hlave, keď som videla doma na regály ležať pomarančovú kôru. Tak som si hneď povedala, že z toho niečo musím upiecť. Tak sa aj stalo. :)

15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
1 ks
4 ks
250 g
1 pomaranč
Plnka:
2 bal.
0,5 l
na hrot noža
250 g
1 PL
poleva:
ozdobenie:
1 mesiačik




Postup

  1. 1

    Najskôr si spravíme piškót: vyšľaháme múku, cukor, kypr. prášok, žĺtky, maslo, pomarančový džús a prilejeme pomarančovú šťavu. Všetko vyšľaháme dohladka a pečieme cca 15-20 minút na 180°C. Po upečení krásne voní po pomarančoch :)

    Pomarančový koláč - obrázok 1
  2. 2

    ďalej si spravíme polevu. V pol litri pomarančového džúsu si rozmiešame zlatý klas a dáme variť kým nám to nezhustne. Necháme vychladnúť a po vychladnutí primiešame maslo a kandizovanú pomarančovú, mne sa to zdalo málo sladké tak som pridala ešte lyžicu práškového cukru. Natrieme na korpus.

    Pomarančový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Poleva sa robí tradičným spôsobom. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo a čokoládu. :)

    Pomarančový koláč - obrázok 3
  4. 4

    Čokoládu nalejeme na polevu a necháme stuhnúť v chladničke. Keď ho naražeme môžeme ho ozdobiť mesiačikom pomaranča. Dobrú chuť ;)

    Pomarančový koláč - obrázok 4

Diskusia k receptu

ancicka
Podaril sa ti tento koláčik.Ked si krájala,tak sa poleva nelamala?Ak áno,tak na budúce pridaj maslo ešte do horúceho pudingu nech sa roztopí a tak zašľahaj a hned môžeš dať na piškotu a po vychladení polevu-Potom pokrájať .
astheart
udělám to s tmavou čokoládou, protože pomeranče a kakao se úžasně doplňují. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia